Publikum vil få se alle sidene av en variert og spennende bransje, som i dag er preget av høyteknologi, innovasjon og fremtidsrettede løsninger. Omtrent 90 prosent av utstillerplassene er solgt og over tusen besøkende har allerede forhåndsregistrert seg på nettet.

- Når transportnæringen nå igjen samles under ett tak, er det med en klar og tydelig beskjed. Med sine 60 000 kvadratmeter utstillerområde er det tydelig at dette blir årets store happening, sier prosjektleder Andreas Ljones ved Norges Varemesse.

- Dette blir den største messen i Norge i år, uansett kategori. Det blir også et sterkt faglig seminarprogram og spennende aktiviteter og konkurranser, legger han til.

Reflekterer en bransje i endring

- Vi har tatt på oss en kjempeoppgave, nemlig å lage en messe som gjenspeiler bransjen slik den er i dag, med alle sine fasetter, problemstillinger og utfordringer. Dette tror jeg Transport 2016 vil klare med glans, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.

NLF arrangerer messen sammen med Norges Varemesse og har fått med seg ledende bransjeaktører som Norsk Industri, Volvo og Scania som sentrale samarbeidspartnere. Mer enn 75 prosent av lastebilmarkedet er representert på Transport 2016, i tillegg til varebiler, påbyggløsninger, kraner og produsenter av annet transportrelatert utstyr. Representanter for etater og myndigheter vil også være til stede med egne stander.

Miljø, teknologi og kompetanse

Transport 2016 avholdes fra 9. – 11. juni og vil bli åpnet av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Det vil også bli servert et innholdsrikt seminarprogram med politiske debatter og foredrag med høyaktuelt innhold fra blant andre SINTEF, TØI, UP og Statens vegvesen. Med et stadig økende logistikkbehov og fokus på grønn omstilling i hele transportsektoren vil dette utvilsomt bli et viktig faglig påfyll.

- Vi gleder oss til å dele kunnskapen og få innspill fra bransjeaktører og publikum. Dette er en unik mulighet til å ikke bare forstå hvor næringen står i dag, men å påvirke hvordan den vil se ut i fremtiden, avslutter Mo.