NLF har derfor foreslått at det må foreligge en kvalifisert grad av uaktsomhet for at man skal kunne dømmes etter straffelovens bestemmelser, grov uaktsomhet.

I tillegg er NLF av den oppfatning at forskrift om tap av førerrett må endres, og at tap av førerrett kun skal skje i de tilfeller der hensynet til trafikksikkerheten krever det. Statssekretæren orienterte om at Justisdepartementet har utarbeidet forslag til endringer i straffeloven, herunder § 239 om uaktsomt drap, og at forslaget vil bli sendt til Justiskomiteen på Stortingen den 19. desember.

Administrerende direktør Olav Slaatsveen ga uttrykk for tilfredshet med at loven endelig blir gjennomgått, men etter de signaler som ble gitt i møtet, er han skeptisk til om forslagene egentlig tar tak i det som er kjernen i problemet. Stortinget mente i 2001 å lempe på aktsomhetskravet i bildrapssaker. Selv om man fjerner overskriften ”uaktsomt drap”, vil ikke det innebære noen realitetsendring. Hvis man ikke samtidig gjør endringer i forskrift om tap av førerrett, vil yrkessjåfører i tillegg fortsatt miste sin rett til å utøve sitt yrke i tre til fem år. – Vi vil ta kontakt med Stortingspolitikerne i begynnelsen av januar, og håper på den måten å påvirke til at stortingspolitikerne vil gjøre de nødvendige endringer i lovforslaget, sa administrerende direktør Olav Slaatsveen ved avslutningen av møtet.