Invitasjoner til å delta deles ut i myntfeltet i bomstasjonene på E18 og E6 i Østfold, Oslofjordtunnelen, Hvalertunnelen og i bomstasjonen på E6, E18 og Ring 3 i Oslo. Deltakerskjema kan også fås ved henvendelse til bomvegselskapene, og kan skrives ut fra www.vegvesen.no/autopass. Du finner også invitasjonen på Esso-stasjoner i Østfold, og enkelte Esso-stasjoner i Oslo-området – Alna, Ryen, Ramstad og Sogn.

I dag må bilistene ha avtale med hvert enkelt bomvegselskap for å benytte sin AutoPASS-brikke for betaling i flere anlegg. Dette er tungvint og lite brukervennlig. I samarbeid med bomvegselskaper i hele Norge, utvikler vi derfor et samordnet betalingssystem, der bilistene kan passere i alle anlegg med AutoPASS-utstyr basert på kun én avtale. Det vil etter hvert også ligge en effektiviseringsgevinst for bomvegselskapene i det nye systemet.

Prøveprosjektet. har allerede startet opp på strekningen Oslo – Aust-Agder, men nå utvider vegvesenet prosjektet til å gjelde flere bompengeanlegg på Østlandet. Prøveprosjektet vil pågå helt frem mot introduksjonen av den landsdekkende ordningen 1. februar i 2004.

Før det nye systemet tas i bruk neste år ønsker Statens vegvesen å teste ut både den tekniske løsningen og, ikke minst, det sentrale datasystemet som skal håndtere avregning og fakturering. Erfaringene som gjøres i prøveprosjektet vil bli verdifulle for å gi brukerne en komplett og godt fungerende løsning.

Les mer om prøveprosjektet på www.vegvesen.no/autopass