Noen var værfast
Hele 70 personer hadde meldt seg på til et seminar om Donna Diesel-prosjektet. Dessverre måtte flere melde forfall på grunn av dårlig vær og glatte veier i Tsjekkia. Slik sett, kunne ikke emnet for seminaret passet bedre.

Prosjektgruppa for Donna Diesel-kampanjen er nemlig i innspurten av sitt arbeid med informasjon til utenlandske tungbileiere for denne sesongen. Og hvis du ikke har fått det med deg før: Det vegvesenet forteller om, er hvordan utenlandske lastebilsjåfører skal være forberedt på tøffe vinterforhold i Norge. Både Budapest, Murmansk og Arkangelsk, skal som Tsjekkia, få anledning til å møte Statens vegvesen og høre om forholdene på norske vinterveier mens det ennå er vinter i Norge. Og interessen og engasjementet er høyt.

Hva hvis vi bryter reglene?
Representantene fra tungbilnæringa i Tsjekkia var spesielt opptatt av norske reaksjoner på brudd på regler, spesielt med tanke på manglende bruk av kjetting, overlast og brudd på skiltpåbud om å stoppe for kontroll. Senioringeniør Reidar Moe-Magnussen gjorde det imidlertid klart at det ikke lønner seg å bryte disse reglene. Tilbakemeldinger prosjektgruppa fikk etter seminaret tyder på at tungbilnæringa satte stor pris på, og fant nytte av seminaret.