Delindeksen for Vintervedlikehold mellom 2. kv 2001 og 2. kv 2002 øker 1,9 % og ikke 1,4 % som tidligere publisert. Totalindeksen øker tilsvarende med 2,4 % og ikke 2 %.

Etterbetaling aktuelt
I langsiktige brøytekontrakter og andre avtaler med Statens Vegvesen som er indeksregulert, betyr dette at det er aktuelt med en etterbetaling for arbeider utført før årsskiftet på henholdsvis 0,5 % for brøyting/vintervedlikehold, og ev. 0,4 % der totalindeksen ligger til grunn. NLF har tatt saken opp med Vegdirektoratet, som i brev av 21. januar 2003 har innrømmet etterbetaling til dem det gjelder. Når det gjelder etterbetalingen for arbeider utført i 2002, viser Vegdirektoratet til at det er Vegproduksjon AS som er best i stand til å gjennomføre dette.
Vegdirektoratet forutsetter altså at det er Vegproduksjon AS som skal stå for selve gjennomføringen av etterbetalingen.

Send faktura
Den enkelte brøyter eller andre som har krav på etterbetaling, må nå selv utstede en faktura om dette adressert til Statens Vegvesen v /Vegproduksjon A/S, og sende fakturaen til den samme adressen som brøyterapportene sendes til i dag. NLF ber om tilbakemelding hvis noen blir avvist når det blir gjort krav på etterbetaling.