Vil skjerpe seg
Tirsdag 8. april 2003 fikk NLF avd. Finnmark i stand et møte på Vegkontoret i Vadsø. Til stede på møtet var: Fylkesleder Yngve Harila og distriktsjef Geir Sagelv fra NLF avd. Finnmark, distriktsvegsjef Per Ivar Harila, spesialkonsulent Tore Andreassen fra fylkets samferdselskontor, Geir Koi og direktør Olav Slaatsveen fra NLF sentralt. Nå lover Vegkontoret i Finnmark å skjerpe seg.
Helt uakseptabelt
–Det er helt uakseptabelt at den seriøse delen av bransjen ”straffes” ved at myndighetene ikke gjør noe for å stoppe ulovligheten, sa NLFs direktør Olav Slaatsveen. Han deltok i møtet med Vegkontoret i Vadsø. Slaatsveen beskrev en stor frustrasjon over saker som hadde blitt anmeldt, og så henlagt av politiet. –Nå har vi fått en ny lov og forskrifter, som gjør kontroll lettere, og vi forventer at noe nå skjer, sa Slaatsveen.
Erkjenner ansvar
Både Samferdselskontoret og Vegkontoret erkjente sitt ansvar for å følge opp. Den nye lovgivningen gjør det enklere å kontrollere. De to etatene vil nå etablere et tettere samarbeid for å få til en mer effektiv utekontroll og sørge for at det blir klippet skilter, hvis det er nødvendig. Etatene sa seg også villige til å delta i et møte, hvor store transportkjøpere skal informeres om løyveplikten. Mottoet må være: Stopp innleie av ulovlig transportør!