Konsekvenser

En eventuell streik ved ferjeterminaler og grensetollsteder vil medføre at det ikke vil være mulig å innførsels- eller utførselsekspedere vareforsendelser ved disse stedene. TVINN deklarasjoner (inn- og utførsel), som ligger til manuell behandling ved disse stedene vil ikke bli ekspedert. Ved Svinesund og Ørje Tollkontor vil det heller ikke bli foretatt utførselsekspedisjon for svensk regning. Norsk eksport som ekspederes av svenske tjenestemenn for norsk regning vil ikke bli berørt. Kontrollvirksomheten vil i denne omgangen ikke bli berørt.

Tollvesenet minner om at det vil være lovstridig og straffbart å ikke legge fram og ekspedere varer for tollvesenet ved inn- og utførsel, der dette kreves i henhold til reelverket. En eventuell streik ved grensetollstedene medfører ikke bortfall av disse pliktene.

Alle dispensasjonssøknader avgjøres av hovedsammenslutningene. Det er ikke gitt generell dispensasjon for transporter som allerede er underveis når en eventuell streik iverksettes.

Kan ikke ringe

Sentralbordet i Toll- og avgiftsdirektoratet vil bli ute av funksjon under en eventuell streik. Direkte innvalgsnummer til den enkelte vil være åpen, da disse er uavhengig av betjent sentralbord. Etter kontortid håndteres telefoner som vanlig av vakta i Tollregion Oslo og Akershus.

Kilde: Toll- og Avgiftsdirektoratet