Få med detaljene

Som kjent, legges de månedligelastebilkostnadsindeksene ut på internett, og NLF setter også de samme hovedtallene inn i Lastebilen. Men det er mange som ønsker å følge mer nøye med på hva som skjer på kostnadssiden i bransjen enn det disse totalkostnadsindeksene gir. Eksempelvis ønsker mange å vite om drivstoffkostnadene øker mer enn lønnskostnadene eller kapitalkostnadene osv., og hvordan alle kostnadskomponenter utvikler seg over tid. Da er det lettere å danne seg et bilde av trender og tendenser og dokumentere kostnadstall.

Tilpass egen virksomhet

På samme måte ønsker mange å lage gjennomsnittsindekser eller for eksempel tilpasse lastebilkostnadsindeksene enda bedre – og mer nøyaktig – til sin egen virksomhet. Da må man også ha fatt i delkostnadsindeksene og få med tall for flere måneder bakover i tid. Igjen finner man dette kun i måndesheftet Lastebilstatistikk.

Nyttig utdyping

Dersom man abonnerer på heftet, vil man i tillegg få med seg andre ting enn indekser, som det kan være greit å ha: De prosentvise kostnadsendringene siste måned og siste år for alle de 10 kjøretøygruppene er regnet ut allerede og satt inn i tabell. Det er også med en forklaring til hvordan man regner med indekser, med eksempler. Kostnadsvektene og kostnadskomponentene for alle de 10 kjøretøygruppene inngår også. I tillegg er det med grafiske fremstillinger av kostnadsutviklingen i bransjen. Disse kurvene gir et svært oversiktlig bilde av trendene på totalkostnadsnivået.

Et årsabonnement på heftet ”Lastebilstatistikk” koster kun kr. 1 200,- + mva.

Ønsker du et bedre grunnlag for å kunne planlegge og dokumentere kostnader? Da bør du sette deg mer nøye inn i kostnadsindekser og kostnadsutviklingen i bransjen, og da kommer du ikke utenom lastebilstatistikken.

Slik bestiller du abonnement:

Ring NLF, telefon 22 03 32 00. Spør etter Karin Noreng. Hun ordner din bestilling, eller bestill abonnementet via Internether