Forskrift om kvaliteten på bensin og autodiesel til bruk i motorvogner skal begrense utslipp til luft av forskjellige komponenter som kan være helse- og miljøskadelige. SFT analyserte blant annet bensin for innholdet av svovel, aromater og benzen, og avgiftsbelagt diesel for svovel og polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH).

Gode støttespillere
SFTs kontroller i 2003 viste at bensinforhandlerne hadde gode kunnskaper om hvilke tankanlegg drivstoffet kom fra og hvordan de skulle skaffe nærmere dokumentasjon om innholdet.

- Oljeselskapene har aktivt informert og hjulpet forhandlerne slik at de har nødvendig dokumentasjon på drivstoffet. Bensinstasjonene har drivstoff av god kvalitet, ifølge SFT.

Ny drivstofforskrift i 2004
For å implementere det nye EU-direktivet om drivstoff ( 2003/17/EF ), vil den nåværende forskriften bli revidert. Da vil det blant annet bli stilt krav om at svovelfritt drivstoff skal være tilgjengelig fra 1. januar 2005. Gjennomføringen av kontrollene av drivstoff vil også bli vurdert i henhold til nye krav om kontrollopplegg. SFT vil kontrollere flere bensinstasjoner i år.