Møte ble ledet av assisterende politidirektør Odd Berner Malme. Politiet ønsket at "brukerne" av trafikksystemet skulle gi innspill til politiets videre arbeid med trafikksikkerhet. I løpet av våren legger politiet frem sin nye handlingsplan, og NLF håper at de da tar hensyn til noen av de momentene som ble omhandlet på møtet.

Veldig positivt, sa deltakerne om møtet, der politiet fortalte om sitt arbeid og la stor vekt på å lytte til veibrukernes synspunkter. NLF tror dette initiativet vil være nyttig i videre trafikksikkerhetsarbeid.

Ønsker kontakt med publikum
Politiet ønsker kontakt med publikum når de er ute på veien. ATK (automatisk trafikk kontroll) ser de bare på som et supplement. –Vi er satt til å kontrollere gjeldene regelverk, sa politiet. –Derfor er vi opptatt av at publikum oppfatter gjeldende regelverk som nødvendig. Når veimyndighetene fastsetter fartsgrenser, gjøres dette blant annet ut fra stedlige forhold, men de bør ikke være helt i utakt med trafikantenes oppfatning av riktig fartsgrense.

Hvorfor feil lysbruk?
Den nye UP sjefen, Odd Reidar Humlegård spurte blant annet NLF om hvorfor så mange lastebilsjåfører ignorerer regelverket og benytter kurve/tåkelysene sammen med nærlyset. Det er vel et spørsmål som bare sjåførene selv kan svare på. Men NLFs representant mente at det ikke er særlig smart å vise så tydelig at de ikke er så nøye med hensynet til medtrafikantene.