Flere tusen kort tilknyttet Norges Lastebileier Forbund (NLF) er blant de første som sendes ut fra Statoil. Det nye kortet kommer i et eget brev, hvor det også gis viktig informasjon. Kundene beholder samme pin-kode som på det gamle kortet.

-Jeg oppfordrer alle til å ta de nye kortene i bruk så raskt som mulig. De gamle kortene vil nemlig bli sperret og gjort ubrukelig i midten av oktober, sier Jon Birkeland.

Bakgrunnen for kortutskiftingen er forbedret kortsikkerhet, og at Statoil overfører kundene med truckkort til et nytt datasystemet. De nye truckkortene vil nå være gyldige i to år, mot fem år tidligere. Det blir også flere kjøpskategorier i det nye kortet, med flere kjøpetak og flere kredittgrenser å velge mellom.

- Vi har økt fokus på sikkerhet, og ikke minst på eventuelle misbruk av truckkortene. Standard kredittgrense på nye kort er 10.000 kroner i måneden dersom annet ikke blir avtalt når nytt kort blir bestilt, sier Birkeland.

Etter hvert vil også Routex-kortene bli byttet ut, og det vil skje når kundene bestiller nye kort eller kortet byttes på utløpsdato. Routex-kortene vil fortsatt ha en gyldighet på ett år. Statoil har også innført flere kjøpskategorier i Routex-kortene, inklusive NLF-kortene.

Hvor fungerer kortene?

Det nye truckkortet er testet på Statoil-stasjoner i Norge, Danmark og Sverige, inklusive automatstasjonene. Kortet fungerer som tidligere også i flere bomringer og tunneler, eksempelvis Drøbak-tunnelen.

I slutten av september vil de nye Truckkortene bli akseptert elektronisk på Øresundbroen. I mellomtiden kan kortet benyttes manuelt.

Ved årsskiftet vil Statoil også ha klart Routexkortet med "Tokort i ett kort”

Informasjon om kortutskiftet er også tilgjengelig på Statoils hjemmeside www.statoil.no