1986 startet NLF Last & Bil, en ren lastebilutstilling. Dette var et dugnadsprosjekt, med stor innsats fra alle involverte. Last & Bil ble arrangert annethvert år frem til 1992. I løpet av disse årene kom det med noen varebiler og busser. Utstillingen lå da på Hellerudsletta.

I 1992 ble navnet entret til Transport, og har siden da vært arrangert hvert tredje år. Frem til 1998 var utstillingen kun utendørs.

Fra og med 1998 ble messen arrangert hos Norges Varemesse på Sjølyst. I 1998 ble utstillingsgruppene utvidet til også å omfatte blant annet varebiler, havner og logistikk.

Transportbedriftenes Landsforbund (TL) ble med som arrangør for messen i 2001. TL hadde i en årrekke arrangert bussutstillinger i tilknytning til sine landsmøter. Disse arrangementene ble arrangert ulike steder i landet. Fra og med Transport 2001 ble buss og lastebil en utstilling.

2004 gikk Transportmessa for første gang av stabelen i Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm.

Transport 2007 som gikk i mai måned ble en knall suksess. Nær opp til 20.000 besøkende kom til Norges Varemesse på Lillestrøm i løpet av de 3 dagene messen ble arrangert. Utstillingsarealet var over 34.000 kwm både ute og inne.

Transport 2011 ble arrangert i dagene 8. til 10. september 2011. Det ble noen fantastisk fine dager for både utstillere og gjester. Totalt var det 18 517 besøkende i løpet av de tre dagene. Utstillerne er fornøyde med besøkstallene og melder om stor interesse og bra salg. Gjestene virket veldig fornøyde med det de ble møtt med av informasjon og visuelle inntrykk, og nyhetene på bilfronten vakte stor oppmerksomhet. Kontakter ble knyttet og det var også høy oppslutning rundt seminarprogrammet og de ulike arrangementene. Dette viser at Transport 2011 er det naturlige knutepunktet for hele transportnæringen, og NLF er stolt arrangør!
I 2011 var også Bilimportørenes Landsforening med oss på arrangørsiden.