De meldingene vi får, går ut på at noen av LTLs medlemmer disponerer/eier et antall tilhengere som ikke er i henhold til forskrift om bruk av kjøretøy etter innføringen av ABS kravet 1. november 2006. Når disse vogntogene kommer ut i en kontroll, blir de ilagt bruksforbud og sjåføren risikerer å bli bøtelagt. Dersom vogntoget blir involvert i en ulykke, risikerer sjåføren en betydelig straffereaksjon.

NLF kan ikke gjøre annet enn å råde medlemmene til å avstå fra å trekke ulovlige tilhengere.

Dette har vi meddelt LTL i en e-post-melding. I meldingen påpeker NLF at våre medlemmer føler seg presset til å utføre transportoppdrag også med tilhengere som ikke er utrustet med ABS bremser. Dette er ikke akseptabelt og må opphøre umiddelbart. NLF forventer at seriøse LTL-medlemmer ikke utøver press for å få en transportør til å trekke tilhengere som ikke tilfredsstiller kravene i kjøretøyforskriften.

Kravene som ble innført 1. november, har vært kjent lenge og NLF har formidlet denne kunnskapen videre til medlemmene. Derfor har NLF- medlemmene innrettet seg etter bestemmelsen og ettermontert ABS bremser for å kjøre lovlig.