- Litt mer til samferdsel
- Ingen avgiftsendringer på tungbil
Samferdsel
I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen noe mer, kr 512,2 millioner kroner, til vegformål. Det meste, hele 301,2 mill kroner er såkalte budsjettekniske endringer. I pressemeldingen fra Samferdselsdepartementet heter det at ”Den reelle aktivitetsauken for vegføremål blir etter dette til saman 215 millionar kroner, som er fordelt slik:
136 millionar kroner til trafikktilsyn, drift og vedlikehald av riksvegnettet. (Merknad: Av disse er det avsatt 5 millioner kroner for å få redusert køene ved trafikkstasjonene).
78 millionar kroner til investeringar på riksvegnettet, medrekna 40 millioner kroner til rassikring.
1 milllion kroner til kjøp av riksvegferjetenester – for å utvide tilbodet med nattferjer på sambandet Stavanger – Tau frå 1. juli i år.”
I pressemeldingen heter det bl.a.:
”- Tilleggsløyvingane vil særleg styrkje arbeidet med vedlikehald, asfaltlegging og rassikring på riksvegnettet. Budsjettauken dekkjer også midlar til utbetringar av skadar etter det uvanlege uveret på Vestlandet og i Trøndelag i vinter og i fjor haust. Regjeringa har dessutan sett av midlar til utviding av opningstidene ved trafikkstasjonane, bygging av gang- og sykkelvegar og planlegging og tilrettelegging for større utbyggingsprosjekt på jernbanenettet.”
Av midlene til investeringer, drift og vedlikehold er det også avsatt 40 mill. til utbedring av vegnettet etter det uvanlige uværet på Vestlandet og Trøndelag.
116 mill. kroner er avsatt til asfaltering på riksvegnettet.
I alt 78 millioner er avsatt til økning av investeringer på riksvegnettet. Av dette foreslås 40 millioner til rassikring. Midlene er fordelt slik:
10 millionar kroner til riksveg 43 Aunevik – Bukkesteinen i Vest-Agder
10 millionar kroner til riksveg 55 Stedjeberget i Sogn og Fjordane
10 millionar kroner til riksveg 62 Fresvika – Jordalsgrend i Møre og Romsdal
5 millionar kroner til E10 Fjøsdalen i Nordland
5 millionar kroner til riksveg 91 Ura i Troms
I alt 13 millioner av tilleggsbevilgningene til riksveginvesteringer går til tre gang- og sykkelvegprosjekt: 5 mill kr til den statlige delen av kostnadene til bygging av ny kommunal gang- og sykkelvegbru over E6 ved Furuset i Oslo, 3 mill kr gjelder den statlige delen av kostnadene for bygging av gang- og sykkelveg på E136 i Lesja i Oppland og i tillegg kommer 5 mill kr til bygging av gang- og sykkelveg på E39- strekningen Ulven – Søfteland i Os i Hordaland.