Dette seier samferdselsminister Liv Signe Navarsete i ei pressemelding, i samband med at det med verknad frå 1. mai i år blir auke i rabattsatsen for alle typar av køyretøy på alle ferjesamband på riksvegnettet i Noreg. Auken i rabattsatsen er ei oppfølging av Soria Moria - erklæringa, som slår fast at Regjeringa vil betre rabattordningane på riksvegferjene. Rabattsatsen skal aukast med 5 prosentpoeng, frå 40 til 45 prosent, for køyretøy med sonekort eller verdikort for elektronisk billettering.

----------------------

NLF har gjentatte ganger presset på for at det skal innføres et obligatorisk tilgjengelig storbrukerkort, som også må få 45 % rabatt. Dessverre har ikke samferdselsministeren villet gå inn på dette nå. I et svarbrev til NLF vedr. bedre tilrettelegging av bom- og ferjebetaling for transportnæringen, datert 18. april i år, uttaler samferdelsministeren bl.a. følgende:

”Forbundet ønsker innføring av et obligatorisk tilgjengelig storbrukerkort med 45 % rabatt fra 1.5.06, samtidig med at rabatten for sonekort og verdikort ved elektronisk billettering økes til 45 %. Jeg ser det imidlertid ikke som hensiktsmessig å gjøre endringer mht storbrukerkort før det tas stilling til innføring av et forenklet takstregulativ tilpasset et nytt, samordnet elektronisk system for ferje- og bombetaling…”

Du kan lese pressemeldingen fra Samferdselsdepartementether: