I likhet med den mye omtalte ISPS-sikringen av havner, er nok også denne bestemmelsen en følge av økt fokus på sikring etter angrepet på tvillingtårnene i New York 11. september 2001 og president Bush’s ”War against terrorism”. Uansett, er det nå krav om at tiltak skal iverksettes for å unngå tyveri eller misbruk av farlig gods, som kan sette menneskeliv i fare eller skade materiell eller miljø.

Gjelder dette deg?
Kravet gjelder ikke alle farlig-gods-transporter. For å finne ut om det gjelder deg, må du slå opp i ADR-boka på Kapittel 1.10.3, 4 og 5. Grovt beskrevet, gjelder det all transport på over 3 000 liter av de fleste typer farlig gods i tank, pluss sprengstoff og giftige gasser. Transportører som frakter slikt gods med høy risiko, skal ha en sikringsplan i virksomheten.

Siden de nye bestemmelsene ble iverksatt i fjor sommer, må transportbedrifter regne med å kunne bli kontrollert.

Fort gjort å glemme: Kontroll ved nyansettelser
Et viktig punkt i bestemmelsen er ”verifikasjon” av nyansatte. Dette betyr at når lastebileieren skal ansette en ny medarbeider, må han eller hun kreve skriftlig dokumentasjon fra arbeidssøkeren på navn og adresse, fødselsdato, nasjonalitet og tidligere erfaring.

I tillegg må søkeren legge fram originalt førerkort og eventuelle andre beviser. Lastebileieren bør sjekke at bildet i førerkortet viser riktig person, og at fødselsdatoen viser det samme på alle dokumentene. Ansettelse bør bare skje etter personlig intervju. Og husk: Sjekk alle referanser som oppgis!

Hvis du har transport som omfattes av de nye bestemmelsene, må du selvsagt gå gjennom alt som står i kapittelet. Når vi spesielt har tatt fram dette med å kontrollere dem som søker jobb i bedriften, er det fordi vi kjenner til flere tilfeller hvor dette har blitt glemt – og ikke oppdaget før ved myndighetskontrollen.