Ifølge Statistisk Sentralbyrå, er det offentlige markedet i Norge på drøye 240 milliarder kroner. Utenfor landets grenser fins det tilsvarende markeder. Her finnes det altså muligheter, både når det gjelder å produsere og selge en vare, en tjeneste eller om det er bygg og anlegg man holder på med.

Imidlertid er det to utfordringer den interesserte bedriften straks støter på: Hvordan skal jeg finne oppdrag som er interessante for meg? Og: Det skal konkurreres om oppdragene, og spillereglene må følges.

Alle de større kunngjøringene om offentlige oppdrag her hjemme er å finne i en database, doffin.no. I Sverige er det flere databaser å lete i, mens det i Danmark ikke fins noen felles database for slike oppdrag. EU-landene har en felles database, TED (Tenders Electronic Daily) med tusenvis av nye oppdrag hver eneste dag. For svært mange bedrifter virker det avskrekkende bare å tenke på om man skal bruke tid på å lete i disse basene etter ”noen som passer for meg”.

Garvede folk
Her kan man benytte seg av bedrifter som KioNor. Ifølge en melding, har de 20 års erfaring bak seg, og de har vært med på å utvikle og drifte den offisielle norske databasen for slike kunngjøringer, doffin.no. Da driften av denne basen sist årsskifte ble overtatt av et skotsk selskap, etablerte Narvik-bedriften seg som ”anbudsinteressertes beste hjelper”.

Henter råstoff
I kunngjøringsdatabasen doffin.no fins råstoffet for KioNors service til sine kunder. KioNor henter råstoffet i doffin.no, videreforedler det og tilpasser det til de behovene som en enkelte leverandør har.

For et relativt rimelig abonnement kan Kionor Anbudsservice AS gjøre en daglig søking for deg, og sende aktuelle kunngjøringer om offentlige oppdrag direkte inn i e-postkassen din. Kionor Anbudsservice AS er for øvrig et ”vegg-til-vegg”-selskap, blant de øvrige tilbud fins også bl.a. veiledning, kurs og spesialsøk i egen database som er komplett oppdatert med alle tilgjengelige offentlige oppdrag.