Saken dreide seg om endringer i saldoavskrivningssatsen i saldogruppe c (vogntog, lastebiler, busser, varebiler mv.). NLF hevdet at framstillingen av ”historikken” i saken var feil og skrev blant annet: ”NLF er svært opptatt av nettopp avskrivningssatsen i saldogruppe c (vogntog, lastebiler, busser, varebiler mv.). Saken er at Stortinget endret – men dessverre faktisk reduserte avskrivningssatsen i saldogruppe c fra 25 prosent til 20 prosent i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet for 2001. Denne reduksjonen til 20 prosent fant sted ved sluttbehandlingen av statsbudsjettet for 2001 i Stortinget sent i kalenderåret 2000.”

Nå foreligger Finansdepartementets svar, der finansminister Kristin Halvorsen innrømmer at det dessverre har blitt oppgitt feil avskrivningssats i det aktuelle svaret. Brevet inneholder i tillegg en oversikt over vedtatte endringer i avskrivningssatser fra 2000, som også omfatter redusert avskrivningssats for saldogruppe c (vogntog, lastebiler, busser, varebiler mv.) fra 25 prosent til 20 prosent fra og med 2000.

I brevet heter det for øvrig at departementet ikke kjenner til ny empiri som tilsier at avskrivningssatsen for saldogruppe c bør økes. NLF vil forfølge denne saken.

Svarbrevet fra Finansdepartementet finner duher: