Statssekretær Erik Lahnstein hilste fra både samferdselsminister og miljøvernminister og sa at Samferdselsdepartementet mener det er viktig å støtte opp om slike krafttak som dette – også for å understreke hvor bra initiativet er. – Vi er strålende glade over dette initiativet og at det kommer fra en samlet næring, sa statssekretæren. – Dere har et ansvar, og dere tar ansvar sa han blant annet.
På vegne av initiativtakerne, fortalte direktør Finn Tandberg i Bilimportørenes Landsforening om bakgrunnen for kampanjen og arbeidet fram til lanseringen. Han uttrykte glede over at hele 16 ulike organisasjoner med tilknytning til veibruk og bil hadde funnet det riktig å delta. – Vi har definert et ambisiøst mål, og det skal vi nå, sa Tandberg. Han orienterte videre om Klimaveiens målsetninger, hvor hovedmålet er å igangsette tiltak som skal redusere CO2-utslippet fra veitrafikken med en million tonn eller 10% innen utgangen av 2009.
Kampanjen er lagt opp slik at hver av de deltakende organisasjonene skal finne fram til sine virkemidler og bestemme hva de vil bidra med. Det er de mange små og store, praktiske tiltakene som skal hjelpe oss å nå målet, mente han.
Adm. direktør Gunnar Apeland i Norges Lastebileier-Forbund fortalte at forbundet allerede har bestemt seg for noen av disse tiltakene, blant annet informasjonsmateriell for økonomikjøring, ”utslippsregnskap” for lastebiler, arbeide for å redusere tomkjøring så langt det går an. NLF er også i ferd med å signere en samarbeidsavtale med GRIP, og den vil være på plass om få dager, fortalte Gunnar Apeland.

Interesserte kan lese mer om Klimaveien på kampanjens nettsted, som åpner i dag, ved å klikke her.

De som i dag har forpliktet seg til å delta i Klimaveien er Asfaltentreprenørenes Forening (AEF), Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL), Bilimportørenes Landsforening (B.I.L.), Dekkimportørenes Forening (DF), Grønt i praksis (GRIP), Grønn Hverdag (GH), Kongelig Norsk Automobilklubb (KNA), Logistikk- og transportindustriens Norges Lastebileier-Forbund (NLF), , Motorførernes Avholdsforbund (MA), Norges Bilbransjeforbund (NBF), Norges Automobil-Forbund (NAF), Norsk Petroleumsinstitutt (NP) og Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Flere organisasjoner har signalisert sin interesse og vil få anledning til å komme med.