De tre norske aktørene bak kampanjen inngår i en nordisk aksjon hvor tusener av 10-11 årige skolebarn blir godt informert om hvordan de skal forholde seg når de møter de aller ”hardeste” deltakerne i hverdagstrafikken, nemlig lastebilene.

Lastebilen inn i skolegården
Både NLF, If og Volvo har mannskap på aksjonsbilen, som ruller inn i et større antall skolegårder og inviterer alle elevene i 3. og 4. klasse til en spesiell undervisning. Rundt lastebilen skapes en vanlig trafikksituasjon som erfaringsmessig skaper vanskelige situasjoner, og skolebarna får lære lastebiler bedre å kjenne. De får vite om sjåførens blindsoner, om hvor vanskelig det kan være for en sjåfør bak rattet på en stor bil å oppdage de minste og mykeste i trafikken. Selv med alle de speilene sjåføren kan sjekke.
Skolebarna får selv sitte i lastebilens førersete og se hvor vrient det kan være å oppdage barn og voksne som står nede på gatenivå og venter på å krysse en vei.

Annen del av opplæringen foregår inne i klasserommet, hvor for eksempel NLFs Rune Damm forteller elevene alt de trenger å vite for å kunne opptre på en måte som gjør at de ikke risikerer å bli skadet i trafikken på veien til og fra skolen.

Gratis undervisningshefte
Elevene får et gratis undervisningshefte hvor de skal fargelegge figurene som er plassert i ulike trafikksituasjoner. Elevene kan også gå inn på en spesiell internettside og hente opp friske opp det de har lært om det å bli bedre trafikanter ( www.barnitrafikken.no).

Her vil man også få vite hvordan man kan komme i kontakt med kampanjesekretariatet for å få svar på spørsmål man måtte ha. Her ligger det også linker til andre nettsider som omhandler trafikksikkerhet.