Hver enkelt sjåfør som skal kjøre bil med digital fartsskriver må ha sitt eget sjåførkort. Kortet settes inn i fartsskriveren før kjøringen begynner, lagrer informasjon om den enkelte sjåførs kjøring og er derfor personlig.

Normalt skal det ikke ta mer enn fem dager fra en sjåfør søker om sjåførkort på trafikkstasjonen til det ligger i postkassen. På grunn av problemer med IT-systemet som formidler bestillinger på sjåførkort har det nå tatt lengre tid. IT-systemet er nå operativt igjen, men på grunn av produksjonstiden for kortene, ble det forsinkelser.

I sin melding sa Statens vegvesen at de ville akseptere at norske sjåfører kjører i Norge uten sjåførkort frem til de har mottatt kortet. Det forutsetter at sjåføren har utskrift før og etter den daglige kjøreperioden, påfører navn og førerkortnummer, og signerer på utskriften. I tillegg må sjåføren ha med dokumentasjon om at kortet er bestilt.

EU-regelverket gir imidlertid ikke dispensasjon for norske sjåfører uten sjåførkort i utlandet og utenlandske kontrollmyndigheter vil ikke godta kjøring uten sjåførkort.