I et brev til statsråden i november 2007 skrev NLF blant annet at vi er positive til at Oslopakke 3 skal delfinansieres med bompenger, men er uenige i at tunge kjøretøyer skal betale tre ganger mer enn lette kjøretøyer.

I et senere møte med statssekretær Steinulf Tungesvik presenterte NLF også en beregning, som viste at hvis både tunge og lette kjøretøyer betaler likt, vil prisforhøyelsen bli ubetydelig for alle parter: Kr. 27,30 å betale for alle.

På spørsmål fra Olav Slaatsveen under dagens pressekonferanse, sa statsråden at departementet ikke har overprøvet de fylkeslokale vedtakene om at bompengesatsen for tunge kjøretøyer skal være tre ganger det personbilene betaler. I stedet har man valgt å stadfeste forliket mellom Oslo bystyre og Akershus fylkesting om bompengesatsene. Men hvis disse viser seg å få utilsiktede konsekvenser for tungtransporten, var hun villig til å evaluere ordningen.

- Saken er nå lagt fram for Stortinget, og NLF vil ikke slippe saken før Stortingets endelige vedtak foreligger, sier Olav Slaatsveen.