Bilde:To flotte lastebiler fra en av Norges Lastebileier-Forbunds medlemsbedrifter var først i rekken av bilene som tok den nye parsellen i bruk ved Drammen. De to sjåførene fra firmaet Element og Spesialtransport AS fra Hokksund like utenfor Drammen fikk hver sin bukett blomster fra samferdselsministeren og fylkesordføreren like før de passerte åpningsstedet.

Åpningen av den siste ”proppen” i Drammens-området, som også omfatter en 1,8 km lang tunnel, ble foretatt av samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Fylkesordfører Roger Ryberg uttalte under åpningen at han var glad for at Drammen ikke lenger behøver å ta støyten for den treige trafikkavviklingen – ikke minst i sammenheng med week-end og sommerkjøring mellom Oslo og Sørlandet i sommerhalvåret.

Så det kommer seg. Men folk har lett for å snakke om at det meste var bedre i ”gamle dager”, selv om vi føler oss nokså sikre på at storparten av bilistene gleder seg over at det nå er slutt på den dårlige trafikkavviklingen. Det eneste man kunne beklage i denne sammenhengen måtte være at det er slutt på den hyggelige service lettbente drammensere viste da de for 15-20 år siden solgte iskrem inn gjennom bilvinduene til bilister på krabbegir gjennom Kobbervikdalen like eter at de hadde passert Dramenselven. På solvarme fredager og lørdager var nok isen til stor trøst mens man i gangfart var på vei ut fra Drammen akkurat på det stedet hvor man nå har fått en avansert, bred og topp moderne 4-felts veistrekning, som fører til fin flyt både til hverdag og helgetrafikk. Men det er slutt på den glade iskremtiden fra ”gode, gamle dager”.