- Målet med Transportturneen er å sette fokus på alt det positive godsnæringen står for. Selve startskuddet går i Oslo den 9. august, før vi dagen etter er i Bergen. Deretter kommer vi til å ha en stor stand med vår turnétrailer på Arendalsuka, sier markedsdirektør og prosjektleder for NLFs Transportturné, Kjell Olafsrud.

Frem til den 10. september kommer traileren til å være på veien i hele Norge.

Allsidig innhold

- Det er viktig for oss å dekke hele Norge selv om det er langstrakt. Vi ønsker å treffe transportkjøpere, medlemmer og sjåfører, politikere og potensielle medlemmer og yngre som vil inn i transportyrket. Samtidig er turneen også en fin anledning til å vise frem vår nye satsning innen trafikksikkerhet og bærekraft, nemlig Fair Transport, sier Olafsrud.

- Det vil være ulike opplegg på de forskjellige stoppestedene langs ruten. Men møter om Fair Transport og politiske medlemsmøter går igjen stort sett på alle stedene vi stopper innom.

Med transportkjøperne i fokus

Olafsrud tror NLFs Transportturné blir en unik mulighet for å bli kjent med NLF, samtidig som det blir en viktig arena inn mot valget.

Også NLFs nye storsatsning, Fair Transport, vil få betydelig oppmerksomhet på turneen. Det vil bli avholdt møter som rettes inn mot transportkjøperne, som er en svært viktig premissgiver for hvordan transportbransjen i Norge vil utvikle seg i tiden fremover.

- Transportkjøperne sitter på mange måter på nøkkelen til hvordan fremtidens transport skal bli i Norge. Vi ser dessverre at mange kun går etter pris. Gjennom Fair Transport, som vil skal presentere grundig på turneen, er det viktig for oss å få transportkjøpere til å være med på å velge bærekraftige og sunne transportløsninger. Jeg mener Fair Transport er helt unikt i norsk sammenheng, sier Olafsrud.

På flere steder blir det arrangert seminarer for transportkjøpere. Programmet på disse seminarene blir som i tabellen under:

TEMA FOREDRAGSHOLDER
Fair Transport: hvem – hva – hvorfor NLF
Er sosial dumping et problem i transportbransjen? YTF - NTF
Tre-partssamarbeidet: Ny veileder - Bestillers nye verktøy innen veitransport av gods Arbeidstilsynet
Fair Transport: Løsningen på spørsmålet om like konkurransevilkår? NLF
Transportkjøper forteller om sin hverdag Lokal
Krimseksjonens fokus på transportkjøper SVV
Hvilket verktøy finnes for transportkjøpere? TKH
Har bedriften en transport-policy? Hvordan kan den se ut og hva kan den brukes til? NLF / Bedrift
Transportkjøpers ansvar – avtaler NLF-Advokatene
Oppsummering - spørsmål  

Sjekk tabellen under for å se når vi besøker deg!

Klikk her for nedlastbar versjon