Over hundre spente elever på VG1 og VG2 transportfag hadde samlet seg på Transport-Formidlingen på Østre Aker vei i Oslo i går. Der skulle de få delta i morsomme aktiviteter og lære mer om hva fremtiden som yrkessjåfør vil innebære. Samtidig fikk de selskap av ingen ringere enn selveste samferdselsministeren, Jon Georg Dale. Han kunne meddele at det fra neste år ikke bare vil være mulig å få dekket utdanningsløpet hvis du er elev på en videregående skole.

– Fra 2019 iverksetter regjeringen en ny finansieringsordning for å øke rekrutteringen av sjåfører til lastebilnæringen. Lånekassen vil gi lån også til voksne i et utdanningsløp til lastebilsjåfør, fortalte Dale.

Det har blitt en NLF-tradisjon å gi samferdselsministeren en lastebil som kan pryde kontoret. Her får Jon Georg Dale en flott Fair Transport-lastebil av NLF-direktør Geir A. Mo. Foto: Stein Inge Stølen Det har blitt en NLF-tradisjon å gi samferdselsministeren en lastebil som kan pryde kontoret. Her får Jon Georg Dale en flott Fair Transport-lastebil av NLF-direktør Geir A. Mo. Foto: Stein Inge Stølen

Enda en NLF-seier

– Dette er en sak vi har arbeidet steinhardt med helt siden statsbudsjettet for 2018 ble lagt frem. Vi har vært i Stortinget, skrevet brever, tatt det det opp i debatter på Transportkonferansen, Arendalsuka og en rekke andre politiske arenaer. Det er derfor svært gledelig å se at dette arbeidet nå har gitt oss gjennomslag, sier NLF-direktør Geir A. Mo.

Lånekassefinansiert lastebilutdanning er heller ikke den eneste NLF-seieren som kan markeres denne uka. Tirsdag ble det kjent at den annonserte lavutslippssonen for tunge kjøretøy i Oslo ikke vil bli innført likevel, en nyhet som sparer eiere av lastebiler eldre enn Euro VI-standard for store kostnader ved kjøring i hovedstaden.

Les også: NLF-seier: Dropper lavutslippssone