– Jeg har sommerfugler i magen! Jeg har pakket opp og ned tre ganger allerede, ler Julianne.

Hun gleder seg stort til å besøke mange nye plasser og til å dele sine opplevelser med mange andre.

– Jeg skal prøve å inspirere andre til å følge drømmen og ikke strømmen. Det er veldig spennende!

Julianne Brox (27) er brennende opptatt av sjåføryrket. Foto: Stein Inge Stølen Julianne Brox (27) er brennende opptatt av sjåføryrket. Foto: Stein Inge Stølen

Vil gi et innblikk bak fasaden

Julianne Brox er ikke interessert i å skape et sminket bilde av yrkessjåførlivet.

– Jeg er veldig åpen og ærlig om hva jeg synes om ting og hva jeg gjør. De som følger meg på Snapchat, Instagram og Facebook vil få innblikk i utfordringer, hva som gjør meg rørt, og de vil få se hvor mye de selv kan oppleve ved å sitte bak rattet og ha en lastebil som arbeidsplass. De vil kunne se bak fasaden. Jeg vil gi et ærlig bilde av hvordan det er å jobbe med dette.

Det er viktig å kjøre standsmessig. Ser du denne lastebilen på vegen de neste dagene, er det Julianne som sitter bak rattet. Foto: Stein Inge Stølen Det er viktig å kjøre standsmessig. Ser du denne lastebilen på vegen de neste dagene, er det Julianne som sitter bak rattet. Foto: Stein Inge Stølen

– Ikke bare «junk food» alene på vegen

Men kanskje først og fremst handler det om å avlive myter.

– Jeg vil motbevise noen av fordommene mange har rundt det å være lastebilsjåfør. Mange tror det er ensomt, eller bare «junk food» alene på vegen. Alt dette er bare tull for min del, avslutter Julianne.

Turen starter i Tromsø i dag og avsluttes på gigantmessen Transport & Logistikk 2019 neste uke. Underveis vil Julianne stoppe i en rekke byer og tettsteder hvor det også blir gjennomført rekrutteringsarrangementer.

Følg Julianne på denne Facebook-siden, på Snapchat (broiline2) eller Instagram (brox2)!

Her er komplett turnekalender!

Les også: Disse rekrutteringsutfordringene står næringen overfor