Oppgradering av det elektriske utstyret i tunnelen, gjør at Lunnertunnelen blir stengt for all trafikk til første halvdel av mars 2021. 

Omkjøring via hovedvegene

– Omkjøring for tungbiltrafikken skal skje via hovedvegene. Omkjøringen blir ekstra godt skiltet, og varslet i god tid. Det blir for eksempel skiltet omkjøring på E16 ved Hønefoss, på E6 ved Mjøsbrua, på riksveg 4 på Gjelleråsen og på E16 ved Kløfta, for å nevne noen steder, sier prosjektleder Lars Magnar Allergodt i Statens vegvesen.

Han oppfordrer bilistene til å følge med på 175.no, som alltid har oppdaterte trafikkmeldinger.

– I stengeperioden vil vi lede personbiltrafikken om Skjerva på fylkesveg 1606 Oppdalslinna og Gamle Hadelandsveg, mens tungbilene må kjøre om E16 Hønefoss–Sandvika, riksveg 4 og E6, sier prosjektleder Lars Magnar Allergodt i Statens vegvesen.

Vegen om Skjerva blir skiltet gjennomkjøring forbudt for tungbiler. Statens vegvesen kommer til å kontrollere at forbudet blir overholdt.

Må skifte ut elektrisk utstyr

Deler av det elektriske utstyret i Lunnertunnelen har nådd maksimal levetid, og er helt nødvendig å skifte ut nå. Mesta Elektro skal utføre jobben med å bytte ut blant annet kabelstiger, kabler og belysning. De kommer til å jobbe i tunnelen kl. 07–20 seks dager i uka, mandag–lørdag, i perioden 7. desember til første halvdel av mars, bare avbrutt av halvannen uke juleferie.

Siden sikkerhetsutstyret vil være ute av drift og tunnelen må være stengt døgnet rundt, benytter Vegvesenet anledningen til å utføre også annet vedlikeholdsarbeid i tunnelen. Dette arbeidet vil foregå om natta, og bestå i blant annet noe betongarbeid og vedlikehold av viftene.

Les mer om stengingen av Lunnertunnelen og arbeidene som skal gjøres hos Statens vegvesen

Les også: Slik kan du styrke signalet i mobiltelefonen