NLF

Korona-status fra NLF 22.04.20

Hva trenger du for å søke kontantstøtte?

Vi har laget en oversikt om hva du må vite og gjøre for at din bedrift skal kunne søke kompensasjon.

Se vår oversikt her

Åpenhet om hvem som får

Opplysninger om virksomheter som mottar kontantstøtte, vil bli lagt i en egen innsynsløsning. Skatteetaten sier den skal være klar i løpet av uka.

- Åpenhet og tillit er blant hjørnesteinene i skatteforvaltningen. De samme prinsippene vil ligge til grunn for kompensasjonsordningen. Det legges opp til å gi alle innsyn i hvilke virksomheter som mottar støtte og hvor mye penger de får, sier skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Ingen ny utsettelse av EU-kontrollen

Har du EU-kontroll i mai og senere, får du ingen generell utsettelse av EU-kontrollen. Statens vegvesen har tidligere gitt to måneders utsettelse for dem som skal ha EU-kontroll i mars og april.

- Beslutningen er tatt i samråd med bil- og verkstedsbransjen. Verkstedene er i drift, har nødvendig kontrollkapasitet og har gjort smitteverntiltak. Nå når flere servicetjenester og andre åpner, ser vi ingen grunn å gi en ny generell utsettelse, sier Monica Omholt i Statens vegvesen.

Norges bilbransjeforbund har utarbeidet en smittevern-veileder for å begrense smitten for sine ansatte, kunder og leverandører.

De generelle anbefalingene om karantene, hygiene og sosial distansering gjelder fortsatt. Om du på grunn av alvorlig sykdom, isolasjon eller karantene er forhindret fra å få kjøretøyet kontrollert og godkjent innen fristen, kan du søke Statens vegvesen om utsettelse.

Les mer i nyhet fra Statens vegvesen

Tyskland og Østerrike med forlengelser

I Tyskland og Østerrike har de forlenget unntaket om helgekjøring. Østerrike, har forlenget perioden til 17. mai. Tyskland har ulike datoer for forlengelse i de ulike regionene.

Se hele oversikten for Tyskland her

200 millioner korona-kroner til jernbanebygging

Stortinget har bevilget 200 millioner kroner ekstra til jernbane, som Bane NOR har fordelt til vedlikeholdstiltak over hele landet.  

- I en krevende tid for bygg- og anleggsnæringen er dette med på å holde hjulene i gang under koronahåndteringen, slik at dette er en vinn-vinn-situasjon, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

Se hvilke jernbanestrekninger og -tiltak som er prioritert

100 millioner korona-kroner til kysten

Kystverket har også fått ekstra penger, og har fordelt de 100 ekstra millionene på vedlikeholdsprosjekter langs store deler av kysten.

Se hvilke regioner og fylkeskommuner langs kysten som får penger

Tommel opp i koronatider!

Lastebilene blir regelmessig glemt når myndighetene med jevne mellomrom kommer med sine hyllester til de samfunnskritiske yrkesgruppene. Derfor sparket NLF i gang en digital kampanje for å sette søkelyset på landevegens helter. Responsen var mildt sagt formidabel! I løpet av noen få dager fikk videoen over 300 000 visninger på Facebook, og det ble gitt flere titalls tusen digitale «tomler opp». De mange hundre kommentarene snakker for seg selv.

Les hele saken på lastebil.no

Ikke glem spørreundersøkelsen!

Kun få timer etter at spørreundersøkelsen var sendt ut til over 2500 medlemsbedrifter i morges, har over 200 medlemmer sendt inn sine svar, men vi trenger mange flere svar – også ditt! Vi er også interesserte i svar fra deg hvis du ikke opplever nevneverdige problemer, eller hvis du har mer å gjøre nå enn til vanlig.

- Har du ikke rukket å svare, må du huske å gjøre det før fredag kl. 12. Det tar kun 3-4 minutter. Det er viktig at du svarer for at vi skal se utviklingen over tid, og om utfordringene blant medlemmene våre endrer seg, forteller Thorleif Foss i NLF. Resultatene presenterer vi for dere i et senere nyhetsbrev.

Tidligere saker fra nyhetsbrevet finner du under Korona-fanen på lastebil.no.
Neste nyhetsbrev kommer fredag.