2003

Oppfølgingsbrev til Stortingets samferdselskomite

Publisert 27.10.03 Les mer

Ikke  parkere foran  sandkassene!

Publisert 24.10.03

I mange fylker er det nå gode rutiner for at sandkassene langs veiene og på de store rasteplassene blir etterfylt med sand som lastebilsjåførene kan forsyne seg av til egne sandstrøere. Dette er en fin ordning for transportnæringen, og for de veifarende i sin alminnelighet. Når de store bilene strør for seg selv, blir det også tryggere for alle andre på de samme veiene.

Les mer

Kjører uten forsikring

Publisert 24.10.03

Skal man til Polen med bil, er det lurt å tegne kaskoforsikring. En viktig grunn til dette, er at over én million polske personbiler kjøres uten obligatorisk bilforsikring. Dette er mulig siden det ikke eksisterer et sentralt dataregister, som registrerer bilforsikringer.

Les mer

Nye krav til sjåførutdanning

Publisert 24.10.03

Den 10. september vedtok EU nye krav til sjåførutdanning for yrkessjåfører. Nye sjåfører må gjennom en grunnutdanning, og hvert femte år må alle gjennomføre en etterutdanning.

Les mer

Rapport fra kontroll av bremsetestere

Publisert 24.10.03 Les mer

Ikke  parkere foran  sandkassene!

Publisert 23.10.03

I mange fylker er det nå gode rutiner for at sandkassene langs veiene og på de store rasteplassene blir etterfylt med sand som lastebilsjåførene kan forsyne seg av til egne sandstrøere. Dette er en fin ordning for transportnæringen, og for de veifarende i sin alminnelighet.

Les mer

Kommentar til Statsbudsjettet

Publisert 17.10.03 Les mer

Frankrike: Demonstrasjoner hindrer trafikken

Publisert 14.10.03

Fra det franske informasjonssenteret CNIR har vi nå fått melding om at trafikk med tunge kjøretøyer hindres i ”Pyrénées Orientales”, rundt grensen mellom Frankrike og Spania på A9 motorveien i retning Narbonne. Hvor lenge dette vil vare, vites ikke, heller ikke om det vil være problemer hele tiden. Det er spanske fagorganiserte som demonstrerer.

Les mer

Frankrike: Ny fartsgrense på A25

Publisert 10.10.03

Det franske informasjonskontoret CNIR melder at det er innført maks fartsgrense på 110 km/t på motorveien A25 Lille – Dunkirk mellom Nieppe og Bergues. Den nye fartsgrensen gjelder fra 9. oktober 2003 og på ubestemt tid.

Les mer

Seminar forLangtransportørene innland/utland og Distribusjons-transportørene

Publisert 10.10.03 Les mer

Luxemburg: Del av A6 stengt

Publisert 10.10.03

Handelskammeret i Luxemburg, CLC melder at A6 motorveien stenges for trafikk i begge retninger mellom Croix de Gasperich og Croix de Cessange fra i dag, fredag 10 oktober
kl 2100 til søndag 12. oktober kl 2200. Omkjøring via A3, A13 og A4.

Les mer

Italia: Generalstreik

Publisert 10.10.03

Tre av Italias arbeidstakerorganisasjoner melder at de vil delta i en generalstreik på 4 timer fredag 24. oktober 2003. Når det gjelder transportsektoren, vil streiken omfatte både sjåfører og andre ansatte. Det opplyses foreløpig ikke om når på dagen streiken vil finne sted. Det meldes heller ikke om blokader, men av tidligere erfaring vet vi at også utenlandske transporter kan merke følgene av streiken.

Les mer