2006

Latvia: Sikkerhet og veiarbeid skaper køer

Publisert 29.11.06

På grunn av økt sikkerhetsopplegg i forbindelse med NATO toppmøte og veiarbeid, vil kapasiteten begrenses helt fram til 31. desember 2006 på grensestasjonene Medumi-Smeline og Subare-Obeli.

Vær derfor forberedt på lang ventetid og forsøk heller å benytte andre grensestasjoner mellom Litauen og Latvia eller kjør via Hviterussland.
Kilde: IRU

Les mer

”Hvor tar pengene veien?”

Publisert 28.11.06

Lastebileier Odd Goberg i Skien er mektig forbannet på sin oppdragsgiver DHL, en av verdens største distributører av gods, kan vi lese i januar-utgaven av Norges Lastebileier-Forbunds organ, ”Norsk Transport”

Bakgrunnen for utbruddet er at DHL den siste tiden har satt opp sine priser i to etapper, og forklarer sine kunder at dette skyldes økte oljekostnader og kompensasjon for sjåførmangelen.

Lastebileierne som kjører for DHL blir ikke tilgodesett med sin rettmessige andel av de tilleggene som denne samlasteren har iverksatt, hevder en opprørt lastebiler Odd Goberg fra Skien i en artikkel i bladet ”Norsk Transport”

Les mer

Sjåførkort for person som har flyttet til Norge

Publisert 28.11.06

For å få utstedt sjåførkort for digital fartskriver, må man ha vanlig bosted i det landet man søker om kort.

Les mer

NLF ble hørt: Nye vogntoglengder akseptert

Publisert 28.11.06

NLF har lenge kjempet for en endring av de nasjonale vogntoglengdene. Nå har våre argumenter vunnet fram! På en pressekonferanse i dag forteller samferdselsminister Liv Signe Navarsete at endring av nasjonale vogntoglengder nå er vedtatt.

Les mer

Praktisering av brukskravet om ABS bremser på tilhengere

Publisert 24.11.06

NLFs administrasjon er kjent med et notat som er sendt fra kjøretøyseksjonen i Vegdirektoratet til utekontrollen.

Notatet gir retningslinjer for hvordan man skal håndheve brukskravet om ABS bremser på tilhengere som gjelder etter 1. november 2006.

Les mer

Nyttekjøretøy i egen hall på Transport 2007

Publisert 24.11.06 Les mer

Stilling ledig - Rådgiver i skadeforebyggende arbeid 

Publisert 24.11.06 Les mer

Søker samarbeidspartner for transport Italia

Publisert 22.11.06 Les mer

Innbrudd i 5 lastebiler

Publisert 17.11.06

I Adresseavisa kan vi lese at flere biler i Trøndelag har vært utsatt for innbrudd og tyveri av dieselkort, mobiltelefoner og andre verdisaker. NLF vil peke på risikoen for innbrudd i parkerte lastebiler og anbefaler at dieselkort, mobiltelefoner og andre verdisaker ikke etterlates i bilen hvis denne parkeres på ukjent eller ubevoktet sted.

Les mer

Estland: Omkjøringer grunnet Bush-besøk

Publisert 16.11.06

I Tallin og omkringliggende områder planlegges det en rekke omkjøringer for vanlig trafikk i tiden 26. til 28. november 2006.

Grunnen er at USAs president, George W. Bush skal gjeste landet, og det ventes at trafikantene kommer til å merke mye til storbesøket.

Les mer

Kostnadsindeks for lastebiltransport, oktober 2006

Publisert 16.11.06

Prisfall på diesel gav kutt i kostnadene
Lastebilkostnadene gjekk ned 0,7 prosent i snitt frå september til oktober, hovudsakleg på grunn av nedgang i prisen på diesel. Dei siste tolv månadene har totalkostnadene auka med 2,9 prosent.

Les mer

Jordras stengte E39

Publisert 15.11.06

E39 er stengt sør for Ålgård. Den vil tidligst bli åpnet igjen mandag 27. november 2006. Det er skiltet omkjøringsvei.
Det var et 50 meter bredt og to meter høyt jordras som sperret E39 ved den planlagte Gjesdal næringspark på Skurve. Stengingen skaper store problemer for tungtransporten, og NLFs regionsjef Karl W. Strandvik opplyser at de er i gang med å undersøke muligheten for en form for erstatning for merkostnader knyttet til stengingen.

Les mer