NLF

Nytt fra NLF, uke 14, 2022

Dato 5.04.22

NLF holder aktiviteten oppe, og onsdag skal administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo, i møte med finansministeren. Videre vil de galloperende dieslprisene nok en gang bli et viktig tema under det kommende medlemsmøte  onsdag kveld.

Drivstoffprisene økte med hele 26 % I 2021 – fra nyttår 2022 og frem til medio mars steg prisene ytterligere med om lag 30 %. For anleggsdiesel har prisene økt med 50 % (pr. mars 2022). Drivstoffprisene økte med hele 26 % I 2021 – fra nyttår 2022 og frem til medio mars steg prisene ytterligere med om lag 30 %. For anleggsdiesel har prisene økt med 50 % (pr. mars 2022).

Det blir digitalt medlemsmøte onsdag 6. april klokken 18:00. Først og fremst vil de galloperende dieselprisene diskuteres.  I studio vil NLF få besøk av SP-politiker, Per Olav Lundteigen og Ingelin Noresjø, som er prosjektleder i Grønt landtransportprogram. Her skal både dieselprisen diskuteres, i tillegg til hvordan næringen kan nå sine klimamål.

Møte vil være åpent for alle og du kan følge møtet ved å trykke her.

Tiltakspakke

For å motarbeide krisen rundt de høye dieselprisene har NLF jobbet med å få på plass en tiltakspakke, nettopp  for å redusere den negative effekten av økningen i bedriftenes kostnader. Les mer om hva den inneholder her.

I forbindelse med tiltakspakken skal administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo, sammen med andre representanter fra næringslivet, i møte med finansminister, Trygve Slagsvold Vedum. Dette skjer onsdag formiddag. 

Krever politisk handling

NLF mener at det må politisk handling til nå, og vil be Stortinget om å vedta en krisepakke for norske transport- og entreprenørbedrifter som vil innebære blant annet midlertidig fjerning av veibruksavgiftene på diesel inntil krisen er over, samt innføring av kompensasjonsordning for transport- og entreprenørbedrifter innen rammene av EUs energiskattedirektiv – «Professional diesel».

Resultatet fra dette møtet vil legges frem under medlemsmøtet samme onsdag. 

Påskequiz

NLF ønsker også alle velkommen til påskequiz!!

Hver dag kl 11:00 fra søndag 10.april vil det bli lagt ut dagens quiz om døgnhvile/rasteplasser i Norge. 

Dagens svar sender du inn til  aev@lastebil.no hvor du får muligheten til å vinne to flaxlodd. Vi trekker også en vinner av NLFs Giga påskeegg fylt med godis og andre NLFs effekter for de første som gjetter seg frem til hovedløsningsordet.  

Lykke til!