NLF prioriteringer får gjennomslag hos fylkesrådet

Publisert 26.05.23

NLF Finnmark har vært tett på politikerne i forbindelse med regional transportplan for Finnmark som skal vedtas i juni. Vi har vært på 2 høringsmøter , gjennomført politisk debatt på fylkesårsmøtet og kjørt fylkesråden for samferdsel med lastebil til Øksfjord. Nå viser det seg at fylkesrådets innstilling ovenfor fylkestinget er identisk med NLF sine prioriteringer. Vårt forslag om å gjennomføre ett fylkesveiløft for Finnmark etter modell fra Troms er også fulgt opp. Det er verdt å bemerke at Regional transportplan gjelder fylkesveinettet. På riksveinettet jobber vi iherdig med prioriteringer inn mot Nasjonal transportplan. 

Fylkesråd for samferdsel Agnethe Masternes Hansen følger opp NLF prioriteringer og forslag Fylkesråd for samferdsel Agnethe Masternes Hansen følger opp NLF prioriteringer og forslag

Her er innstillingen fra fylkesrådet:

Fylkesrådet har i dag vedtatt vår innstilling til fylkestinget på RTP Finnmark. Følgende strekninger prioriteres særskilt i vårt forslag til Regional Transportplan for Finnmark:

 Fylkesveg 882 til Øksfjord og fylkesveg 894 fra Kjøllefjord til Mehamnelv-bru, fylkesveg 888 til Ifjord og fylkesveg 98 Ifjord – Kunes. I tillegg sier vi i vedtaket at vi ønsker å gjennomføre et reinvesteringsprogram fylkesvegløft i Finnmark etter modell fra Troms. Handlingsplan for dette fylkesvegløftet i Finnmark utarbeides etter målebilkartlegging sommeren 2023 og legges frem ved rullering av handlingsprogrammet, senest desember -24.