2007

Ny jurist på NLFs forbundskontor

Publisert 04.09.07

I begynnelsen av august kunne NLF ønske velkommen en ny jurist på forbundskontoret. Christian Arnkværn (37) er navnet, og han har i alle år etter jusutdannelsen i 1997 jobbet innen politiet. Han begynte på kammeret i Kongsvinger, og så var han i et år ved politikammeret i Moss fram til 2001.

Siden har han jobbet ved forskjellige avdelinger i politihuset på Grønland i Oslo. Her har han vært i narkotikasesjonen i tre år før han gikk over til å arbeide innenfor organisert kriminalitet.

Vi ønsker Arnkværn velkommen.

Les mer

Nye vinterdekk

Publisert 04.09.07 Les mer

Kostnadsindeks for lastebiltransport, juli 2007

Publisert 28.08.07 Les mer

Vegvedlikehold m.m. og nye kjøre- og hviletidsbestemmelser.  Hva skjer?

Publisert 28.08.07

NLF administrasjonen mottar daglig en rekke henvendelser fra frustrerte lastebileiere om de nye bestemmelsene for vegvedlikehold m.m. Unntaket fra kjøre og hviletidsbestemmelsene er som kjent opprettholdt, menkunnår transporten foregår innenfor en radius på 50 km fra det stedet kjøretøyet er hjemmehørende.

Les mer

Høringsuttalelse fra NLF

Publisert 27.08.07 Les mer

Ingen trafikkstasjoner nedlegges

Publisert 27.08.07 Les mer

IRU verdenskongress – Istanbul 15. – 16. mai 2008

Publisert 22.08.07

Den internasjonale transportunionen IRU inviterer allerede nå til sin 31. verdenskongress, som finner sted i kryssningspunktet mellom øst og vest, Istanbul i mai neste år. Som vanlig, legges det opp til et omfattende faglig program, en rekke arbeidsmøter og en utstilling, pluss et variert sosialt program. NLF-medlemmer som er interessert i å delta, kan henvende seg til forbundet for mer informasjon.

Les mer

Ny sjøveis containerrute

Publisert 21.08.07

Containerskipet M/V ”Elegance” har kapasitet på 374 TEUs, og går ut fra Rotterdam i Nederland. Det nye containertilbudet er i gang fra 7. september 2007.
Det blir ukesruter, med ankomst til tre Oslofjordhavner. Skipet skal være i Drammen havn mandag formiddag, i Moss havn mandag ettermiddag, Larvik tirsdag formiddag, Immingham torsdag formiddag og Rotterdam fredag ettermiddag.
Kilde: Kystnytt

Les mer

Publisert 17.08.07

Når Bladet Norsk Transport går ut med en prisforespørsel om en standard norsk trekkvogn, burde alle importører ta dette seriøst. NLFs medlemmer representerer 70 prosent av kundemassen på kjøretøyer over 16 tonn...

Les hele saken i BNT nr. 8

Les mer

Snart i postkassa: MAN igjen i lederposisjon

Publisert 17.08.07

Det 75. Le Mans-løpet var rammen rundt MANs presentasjon av den lenge etterlengtede V 8-motoren. MAN inntar nå igjen lederplassen blant Europas mest effeksterke lastebiler.
Les hele saken i BNT nr. 8

Les mer

Snart i postkassa: Kunsten å plyndre en utlending

Publisert 17.08.07

Staten klager jo stadig over manglende inntekter i forbindelse med bilkjøring...

Ja, forstå det den som kan, i og med at de får inn mye mer enn de forbruker!
Imidlertid skal man jo komme med gode ideer om det kan gavne staten, ikke sant.

Les hele saken i BNT nr. 8

Les mer

Sverige: Trengselskatt i Stockholm permanent

Publisert 17.08.07

Trengselskatt er nå innført som en fast ordning i Stockholm. Men legg merke til at systemet bare gjelder for svenskregistrerte kjøretøyer, som kjører inn og ut av Stockholm sentrum på ukedager mellom kl. 06.30 og kl. 18.29.

Les mer