2004

Lufttransport: Single European Sky

Publisert 16.04.04

De fire rettsaktene som utgjør regelverkspakken vedrørende EUs opprettelse av et felles luftrom innen 31. desember 2004; Single European Sky, er nå publisert i "The Official Journal of The European Union". Regelverkspakken ligger nå til vurdering hos EFTA-landene i EØS.

Kilde: Eur-Lex

Les mer

Laksediesel på prøve?

Publisert 14.04.04

Nå kan du prøve heltrøndersk drivstoff laget av laks. Det forteller en melding fra Kyst.no, som utgis av Norsk Fiskeoppdrett AS. Laksedieselen skal se ut som konjakk, lukter lett av tran, smaker fælt, men skal visstnok lukte mye mindre enn vanlig diesel.

Det hevdes videre at laksedieselen er billigere enn standarddiesel med avgifter, gir bedre smøring, og løser opp avleiringer i drivstoffsystemet.

Les mer

Østerrike: Veiblokkering

Publisert 13.04.04

Det varsles om blokkering av A8 motorvei mellom kilometer 18,2 og 18,7

Fredag 16. april 2004 kl 18.00 – 18.30

Mulige omkjøringsveier:
· Ved Pichl trafikkmaskin ved Wels, ta B134 eller B137
· Ved Wels-Nord trafikkmaskin i retning Suben, ta B137 eller B134.

Kilde: IRU/EU-kommisjonen

Les mer

Riksveg 2 Kløfta

Publisert 13.04.04 Les mer

Partene innkalt til mekling i transportoppgjøret.

Publisert 02.04.04

NLF har nå fått bekreftet plassoppsigelse fra både Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og Yrkestrafikkforbundet (YTF). Forbundene sier opp plassene for samtlige arbeidstakere på begge overenskomstområdene i NLF.

Riksmeklingsmannen har nedlagt forbud mot arbeidsstans inntil mekling er avsluttet. Partene er innkalt til første meklingsmøte i riksmeklingsmannens lokaler torsdag 15. april 2004 kl. 12.00. Meklingsmann vil være Dag Nafstad.

Les mer

Tre departementer for trafikksikkerhet

Publisert 01.04.04

Onsdag 31. mars inviterte Samferdselsdepartementet til seminar om trafikkulykker som et stort samfunnsproblem og et stort helseproblem. Bakgrunn for seminaret var at Verdens helseorganisasjon (WHO) i år markerer ”Verdens helsedag” 7. april med trafikksikkerhet på vei som tema. Tre ministre satt på podiet og markerte med det at et løft for bedre trafikksikkerhet krever at problemet takles fra flere ulike ståsteder.

Les mer

Forhandlingsstart i transportoppgjøret

Publisert 01.04.04

Transportbedriftenes Landsforening og Norges Lastebileier-Forbund møtte klokken 12.00 i går, onsdag 31. mars, representanter fra arbeidstakerorganisasjonene Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet til første dag med forhandlinger i transportoppgjøret.

Les mer

Brudd i transportforhandlingene

Publisert 01.04.04

Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet brøt i dag forhandlingene med Transportbedriftenes Landsforening og Norges Lastebileier-Forbund. De foreløpige signaler fra arbeidstakersiden er at bruddet begrunnes med manglende framdrift i forhandlingene, samt TLs avvisning av kravet om en femårig opptrappingsplan for å bringe lønnsnivået for sjåfører opp på gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.

Les mer

Bilferjen går ut dagen

Publisert 01.04.04

Staten vegvesen Region øst gjenåpner Oslofjordtunnelen fredag formiddag.

Samtidig kan personbiler bruke den midlertidige bilferjen ut fredag kveld. Tunge kjøretøy skal bruke tunnelen etter åpningen klokken 11.00.

Les mer

God kvalitet på drivstoffet, ifølge SFT

Publisert 01.04.04

SFT kontrollerte i fjor bensin og diesel ved 12 bensinstasjoner på Østlandet. Ingen av de 30 stikkprøvene viste avvik fra kvalitetskravene, som er satt blant annet for å begrense forurensningen fra biler.

Les mer

Åpner Oslofjordtunnelen fredag

Publisert 30.03.04

Statens vegvesen Region øst melder at de åpner Oslofjordtunnelen for trafikk fredag 2. april klokken 11.

Statens vegvesen har brukt tiden siden tunnelen ble stengt i midten av januar til å gjennomføre et omfattende sikringsarbeide. Vegvesenet har fulgt rådene fra eksterne geologer om flere kortsiktige og langsiktige sikringstiltak.

Les mer

Viktig kurs for deg som er opptatt av godstransport og varelevering i by

Publisert 30.03.04 Les mer