2004

Storebrand og Skandia selger If

Publisert 13.02.04

Det finske selskapet SAMPO kjøper alle If-aksjene som i dag eies av Storebrand og Skandia. Det betyr at SAMPO, som tidligere har eid vel 50 %, nå eier 90 % av If. Resten eies av et finsk livselskap som arbeider tett sammen med Sampo.

Les mer

Midlertidig bilferje Drøbak - Storsand fra neste uke

Publisert 13.02.04 Les mer

Vei stengt etter bilbrann

Publisert 06.02.04

Brann i en lastebil i underkjøring ved Kinkempois i Liège har ført til stenging av forbindelsen mellom E25 og E40. Veien er stengt for nordgående trafikk (mot Brussel) til 11. februar 2004.

Beste alternative rute fra Syd-Belgia: E411 til Daussoulx trafikkmaskin og så E42 mot Liège.

Kilde: IRU

Les mer

Møte om bistandsprogram for tungbilsjåfører

Publisert 05.02.04

NLF deltok i dag på et møte med Samferdselsminister Torild Skogsholm. Tema var: Oppfølging av tungbilsjåfører som har vært utsatt for møteulykke. Møtet var meget positivt, og statsråden lyttet oppmerksomt til det de enkelte deltakerne hadde å fortelle. –Jeg tar med meg ideene og vil se videre på dem, sa blant annet Skogsholm, som samtidig varslet et nytt møte om et år.

Les mer

Høgskolen i Molde får nyopprettet professorat i bytransport

Publisert 03.02.04

Høgskolen i Molde får et nyopprettet professorat i effektiv og miljøvennlig bytransport, finansiert av Samferdselsdepartementet. Opprettingen av det nye professoratet er en del av regjeringens satsing på å styrke og effektivisere kollektivtransporten i byområdene.

Les mer

Splittet i synet på bompenger

Publisert 03.02.04

I en holdningsundersøkelse TSN Gallup har fått utført for OFV, går det frem at halvparten av befolkningen enten er negative eller mener grensen er nådd for bompengefinansiert veibygging. - Undersøkelsen gir sterke signaler til myndighetene om at smertegrensen for bompenger nå er nådd, sier Vilrid Femoen i OFV.

Les mer

EU innfører regler om 24 timers forhåndsdeklarering

Publisert 03.02.04

EU-kommisjonen har fremmet et forslag overfor Rådet om krav til 24 timers forhåndsdeklarering av import og eksport utenfor EU. Dette vil skape ekstra arbeid og kan føre til problemer for alle involverte parter. NLFs Jan Mejlænder-Larsen diskuterer i dag saken i et møte i Verdens Tollkommisjon, WP30 og tror det vil bli lempet på reglene.

Les mer

Forbereder å utsette introduksjonen av digital fartskriver

Publisert 02.02.04

EU-kommisjonen har nå innsett at den digitale fartskriveren (tachografen) ikke kan bli innført etter opprinnelig tidsskjema. Kommisjonen har derfor bestemt seg for å gjøre følgende:
Å rådføre seg uformelt med både medlemslandene og transportnæringen i løpet av februar 2004.

Les mer

LastebileXtra har opphørt fra årsskiftet 2003/2004

Publisert 30.01.04

NLFs forbundsstyre mente det var urasjonelt å publisere i to forskjellige papirutgave, i tillegg til NLFs nettsted. Styret ønsket at det heller skulle brukes ressurser til styrking av nettstedet, www.lastebil.no, samt å styrke "morbladet, "Lastebilen".

Les mer

Positivt møte med Politidirektoratet

Publisert 23.01.04 Les mer

Kostnadsindeks for lastebiltransport, desember 2003

Publisert 16.01.04 Les mer

Sjøfartsdirektoratet mangler kunnskap om behovet for transport på innenriks ferjer.

Publisert 13.01.04 Les mer