2006

Mobbing gir ekstreme helseplager

Publisert 28.02.06

Innsatsen mot mobbing er i ferd med å endre seg. Det forteller en artikkel på Arbeidstilsynets nettsted. Fortsatt er fokus på den som utsettes for mobbing, opplyser artikkelen. Men i større grad enn før også på mobberen og på konsekvensene av mobbing i arbeidslivet. Det viktigste er likevel at vi ikke lenger nøyer oss med kampanjer og ad hoc-arbeid, men at det satses på integrert og systematisk arbeidsmiljøinnsats, sier professor Ståle Einarsen ved Institutt for Samfunnspsykologi ved Universitetet i Bergen.

Les mer

Raste- og hvileplasser for yrkestransporten

Publisert 28.02.06 Les mer

234 tiltak mot trafikkdøden

Publisert 27.02.06

Trafikksikkerhetsarbeidet fortsetter med fornyet styrke. En ny samlet handlingsplan med 234 tiltak skal bidra til at reduksjonen i drepte og hardt skadde på norske veger fortsetter.

De samlede samfunnsøkonomiske kostnadene ved trafikkulykker er beregnet til 28 milliarder kroner hvert år.

Les mer

Skreddersydde offentlige oppdrag som e-post til bedriften

Publisert 27.02.06

Nå kan du få offentlige kunngjøringer om oppdrag daglig rett inn i e-postkassen – skreddersydd etter hva du ønsker deg. En av de bedriftene som tilbyr denne tjenesten, er KioNor Anbudsservice AS i Narvik ( www.kionor.no).

Les mer

"Stambord" for yrkessjåfører

Publisert 24.02.06 Les mer

Portugal: Kjørerestriksjoner

Publisert 22.02.06 Les mer

E16 Stanghelle-Dale – Nye åpningstider frå 1. mars

Publisert 21.02.06 Les mer

Romania: Transitt/importforbud av fugler 

Publisert 17.02.06

Fra vår søsterorganisasjon i Romania har vi fått melding om at det fra 15. februar er forbudt å importere eller transittere fjærkre/fugler, eller produkter basert på fjærkre/fugler, fra Bulgaria eller Tyrika gjennom landet. Dette på grunn av utbrudd av fugleinfluensa i disse landene.

Les mer

SSBs Kostnadsindeks for lastebiltransport, januar 2006

Publisert 16.02.06 Les mer

Konferanse om risiko og tungtransport i Stavanger 22.-23. mars

Publisert 15.02.06

Universitetet i Stavanger og IRIS – International Research Institute of Stavanger arrangerer en konferanse om hvordan transportører, oppdragsgivere og myndighetene kan sørge for sikker transport av tungt og farlig gods i luft, sjø og på land. NLF skal delta.

Les mer

Politiet betaler

Publisert 15.02.06

Det har lenge vært uklart hvem som er ansvarlig for rednings- eller bergingsoppdrag rekvirert av politiet i medhold av Vegtrafikklovens § 37. Dette har i noen tilfelle ført til en forstålig og berettiget vegring fra bergingsfirmaer mot å rykke ut.

Les mer

Invitasjon til åpent møte om tunnelarbeid på E134

Publisert 14.02.06 Les mer