2006

Morgendagens beste yrkessjåfører i knivskarp konkurranse!

Publisert 09.05.06

Velkommen til EM i transportteknikk og Åpen leir på Sessvollmoen

Fredag 19. og lørdag 20. mai 2006.

Presisjonskjøring og økonomikjøring med truck og lastebil. Godshåndtering og lastsikring. Førstehjelp ved trafikkuhell. Dette er bare noe av det du får se når Nordens dyktigste lærlinger innenfor transport konkurrerer om gjeve plasseringer i EM!

Les mer

Bedre tilrettelegging av bom- og ferjebetaling for transportnæringen - oppfølging vedr. storbrukerkort

Publisert 08.05.06 Les mer

Ikke klar til digital fartskriver7 EU-land ikke klar til innføringen

Publisert 04.05.06

Fra 1. mai 2006 ble digital fartskriver påbudt på alle nye kjøretøyer. Men hele 7 medlemsland var ikke klar og andre kan fortsatt slite med problemer.

For Europas transportselskaper er nedtellingen over. Likevel mangler de praktiske verktøyene for å møte kravet om digital fartsmåler i hele 7 EU-land. Andre medlemsland har greid å overholde fristen, men det står ennå igjen å se om disse nasjonale systemene virkelig virker tilfredsstillende.

Les mer

Problemer med kabotasje. NLF med brev til Samferdselsdepartementet

Publisert 04.05.06 Les mer

Nye krav til dokumentasjon av kjøre- og hviletid fra 1. mai 2006

Publisert 03.05.06

I forbindelse med innføringen av digital fartskriver i alle nye kjøretøyer, har det blitt vedtatt nye bestemmelser om dokumentasjon av kjøre- og hviletid.

Fra 1. mai 2006 kreves det dokumentasjon for inneværende uke og de siste 15 dagene for alle kjøretøyer som omfattes av reglene for kjøre- og hviletid.

Kravet til dokumentasjon gjelder, uansett om du kjører med analog eller digital skriver – eller veksler mellom de to.

Les mer

Omfattende kontroll av vogntog i Europa- ingen norske tatt

Publisert 03.05.06

Hele 980 vogntog ble nylig avskiltet på stedet i en koordinert, europeisk kontroll av lastebiler og vogntog. I alt ble 135 714 vogntog i 19 land kontrollert i løpet av en uke i mars 2006. Og heldigvis: Ingen av de avskiltede var norske!

Les mer

NLF med nytt brev til Regjeringen v/ Statsminister Jens Stoltenberg:

Publisert 28.04.06 Les mer

Riksvegferjene: Større rabatt for kjøretøy - fra 1. mai

Publisert 28.04.06

”Folk og næringsliv som jamleg er avhengig av ferjetransport har ekstra kostnader, samanlikna med trafikantar på andre delar av vegnettet. Det er difor viktig å få redusert kostnadene for dei som ofte nyttar ferjetransport.”

Les mer

Nye regler for sikring av barn i bil

Publisert 28.04.06 Les mer

Resultatet i transportoppgjøret

Publisert 21.04.06

Som meddelt tidligere i dag ble partene i transportoppgjøret enig om ny avtale i de tidlige morgentimer i dag. Meklingen mellom Norges Lastebileier-Forbund og Transportbedriftenes Landsforening på den ene side og Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet på den annen side, ble ledet av meklingsmann Dag Nafstad. Han kunne kl. 05.30 meddele at partene var blitt enige.

Les mer

Skremmende test

Publisert 21.04.06 Les mer

NLF søker regionsjef i Hedmark og Oppland

Publisert 21.04.06

NLF søker etter ny regionsjef for Hedmark og Oppland fylker. Stillingen er omfattende med et variert innhold som spenner fra generelt organisasjonsarbeid, sekretærfunksjon for regionavdelingen, møtearrangementer, medlemskontakt m.m. Han/hun skal representere NLF overfor samarbeidspartnere, profilere organisasjonen og næringen på en positiv måte overfor offentlige organer, media og blant medlemmene.

Les mer