Arbeidsavtalen

access_time 12.10.21

Etter gjennomført kurs skal deltageren kunne lage en stillingsannonse, ansatte og skrive en arbeidsavtale i henhold til gjeldende regelverk. Vi ser også på hvordan man kan lage en tilhørende stillingsinstruks hvordan denne plasseres i et organisasjonskart. Opplæring og oppfølging av den nyansatte under prøvetiden er et sentralt tema.  

   

Kurset "Arbeidsavtalen" tilhører NLF skolens modul 2 HMS for virksomhetsledere. Dette kurset består av en 5 moduler. Modul 2.2. arbeidsavtalen som gjennomføres som e- læring. Kurset er tilpasset bransjen og viser hvordan NLF sine systemer kan brukes for en enklere etterlevelse av kravene som stilles.  

I kursets første del gir Robert Aksnes noen råd knyttet til hva som er viktig å legge vekt på når en ansetter, og hva som er viktig om arbeidsforholdet må avsluttes.

I kursets øvrige deler ser vi på de formelle kravene knyttet til avtalens innhold, bruk av stillingsinstrukser, førerkort og kompetansebevis som den ansatte kanskje må inneha og hvordan opplæringen kan organiseres for å imøtekomme kravene til dokumentasjon.

     Temaer for kurset er:

  • kunne lage stillingsannonse, vurdere søknader og gjennomføre intervju. 
  • kjenne til bestemmelsene knyttet til YSK, ADR og førerkort og andre kompetansekrav for den ansatte. 
  • kunne skrive en arbeidsavtale i henhold til gjeldende regelverk. 
  • kunne utarbeide stillingsinstrukser. 
  • kunne sette opp et organisasjonskart. 
  • kunne etablere rutiner for opplæring av nyansatt. 

E-lærings kurset finner du her