NLF

Nytt fra NLF uke 34, 2022

De store begivenhetene den siste uken har vært Arendalsuka og medlemsmøte i Bertel O. Steen sine lokaler på Stoa. 

NLF på plass på stand under Arendalsuka. NLF på plass på stand under Arendalsuka.

NLF fant seg godt til rette i Arendal, både i Samferdselsteltet og på egen stand. Her hadde NLF flere arrangementer i tillegg til å delta aktivt i debatter og arrangementer hos andre aktører.  

Noen saker ligger allerede på Lastebil.no, mens flere reportasjer vil komme i neste utgave av NLF Magasinet. 

Les også: – Blir aldri kvitt lastebiler i byene, men trafikksikkerheten kan bli bedre

Vellykket medlemsmøte 

NLF Agder og Østre Agder Lastebileierforening var utmerket vertskap for medlemsmøtet, som for niende gang ble holdt i lokalene til Bertel O. Steen på Stoa i forbindelse med Arendalsuka. 

Studio ble rigget opp, og sendingen ble også streamet live. Hvis du ikke fikk det med deg, kan du fremdeles se opptaket her.  

I tradisjon tro, deltok også samferdselsministeren på møtet. Denne gangen var det Jon-Ivar Nygård som fikk i oppgave å svare på en rekke spørsmål fra medlemmene. 

Les mer om dette her. 

Oppmøtet var svært bra, og det var over 100 personer som tok turen til Stoa. For mange er dette en viktig møtearena og samlingspunkt, og det var spesielt gledelig å se at så mange unge lastebileiere tok turen innom.  

I tillegg til statsråden og NLF ledelsen kom også finanspolitisk talsmann, Geir Pollestad (SP), og tre representanter fra ledelsen hos Vegvesenet, Bodil Rønning Dreyer, Kjell Inge Davik og Bjørn Laksforsmo. Til slutt talte direktør for samfunn og utvikling i Nye veier, Finn Aasmund Hobbesland. 

Etter alle innlegg og debatter, ble det servert lapskaus. Praten satt løst og det ble mage gode diskusjoner rundt bordene. 

Godt oppmøte på årets medlemsmøte i Arendal. Godt oppmøte på årets medlemsmøte i Arendal.

Brokollaps 

Som sikkert de aller fleste har fått med seg, kollapset Tretten-bru i Gudbrandsdalen den 15. august.

Det var lastebilsjåfør, Terje Brenden, i NLF-bedriften, Sigurd og Ola Grimstad, som ble sittende fast på brua etter kollapsen. Han har på Lastebil.no fortalt om en dramatisk time før han ble reddet ut med helikopter. Etter bare to dager var han tilbake på jobb, ifølge et intervju på NRK. 

Konsekvensen av brokollapsen er at Statens vegvesen (SVV) har valgt å stenge 14 lignende bruer. Foreløpig er det omkjøringsveier, samtidig som SVV jobber på spreng med å få på plass erstatningsbruer.  

SVV kom akkurat ut med en grei oversikt over hvor de ulike omkjøringsveiene er, og oversikt og kart, finner du her. 

Disse bruen er stengt:  

 • E6/fv. 254 Tretten bru  
 • E16 Norsenga bru Kongsvinger  
 • E16 Tveit i Vang  
 • Rv. 22 Moumbekken bru Fredrikstad  
 • Fv. 206 Flisa bru Åsnes  
 • Fv. 1008 Bliksland Indre Østfold  
 • Fv. 1590 Sundbyveien Eidsvoll  
 • Fv. 2188 Evenstad bru Stor Elvdal  
 • Fjell–Leet bru (ved E6 Eidsvoll)  
 • Statsrådvegen bru (ved E6 Eidsvoll)  
 • Majorplassen bru (ved E134 Kongsberg)  
 • Skytebanen bru (ved E6 Grane) 

Lastebilsjåfør, Terje Brenden, som er ansatt i NLF-bedriften Sigurd og Ola Grimstad, ble sittende fast på Tretten-bru når den kollapset. Heldigvis gikk alt bra. Lastebilsjåfør, Terje Brenden, som er ansatt i NLF-bedriften Sigurd og Ola Grimstad, ble sittende fast på Tretten-bru når den kollapset. Heldigvis gikk alt bra.

NLF om brokollapsen på Tretten: – Her lukter det skandale  

NLF har reagert kraftig på at denne brokollapsen kunne skje. Nå kreves det handling. 

– Dagens regjering og storting kan ikke lenger gamble med folks sikkerhet på broer og veger, men må sørge for et historisk løft for å ta igjen det enorme etterslepet vi har på riks- og fylkesveger. Vi snakker om hundrevis av milliarder kroner for å ta igjen generasjoner med politisk vanstyre på disse områdene. NLF kan ikke akseptere at dagens regjering vil bruke mindre penger til veg. Budsjettene til flere store veg- og vedlikeholdsprosjekter er betydelig redusert flere plasser i landet. Dette må reverseres, mener NLF-direktør, Geir A. Mo. 

Les hele saken her. 

Nå åpnes Tveit bru på E16 i Vang

En aldri så liten gladnyhet er at man slipper å ta omkjøringsvegen på fylkesveg 2510, som har erstattet Tveit-bru i Vang. 

Som følge av at Tretten-bru kollapset, har 14 tilsvarende bruer blitt stengt for inspeksjon. Spesielt stengningen av Tveit-bru i Vang, har omkjøringsveier skapt utfordringer. Det har vært flere trafikkuhell, og senest på fredag i forrige uke, veltet et vogntog i Liagardane. 

NLF har, etter innspill fra medlemmene, prøvd å få flyttet ressursene fra omkjøringsvegen og til brua. Det ble raskt foreslått trafikkdirigenter, lyttepost og at en og en bil slapp over. Saken gikk helt til topps hos vegmyndighetene uten positivt resultat på det tidspunktet, men NLF fikk løfter om at E16 Tveit Bru ville bli prioritert på topp blant de 14 stengte bruene 

Da er det gledelig at Tveit bru på E16 i Vang kan gjenåpnes i ettermiddag.

Bilistene blir styrt over brua med lysregulering og redusert fartsgrense til 30 kilometer i timen. Årsaken er at den midlertidige brua er for smal til to kjørefelt. Derfor blir den enveiskjørt. 

14 bruer har blitt steng. Nå åpner Tveit-bru i Vang i ettermiddag. Foto: SVV 14 bruer har blitt steng. Nå åpner Tveit-bru i Vang i ettermiddag. Foto: SVV

Circle K Furuset E6 skal renoveres og stenges midlertidig 

Circle K Furuset E6 med adresse Tevlingveien 19, 1081 Oslo stenger midlertidig på grunn av tankbytte og renovering. 

 • Hele stasjonen stenger midlertidig fra og med mandag 19.09. 
 • Drivstoff for personbiler (under pumpetaket) åpner fredag 14.10. 
 • Truckanlegget åpner fredag 28.10. 

Trykk her for å se alternative truckstasjoner i denne perioden. 

Kompetanseløftet 

Høsten 2022 legger NLF ut på en kompetanseturné med kurs over hele landet, og dette er eksklusivt for NLF medlemmer.  

Det vil være tre kurs som foregår i parallelle sesjoner i tillegg til hjelp/bistad i pålogging på lastebil.no og NLF appen. 

Kurset er gratis for NLF medlemmer.

Til sammen skal det holdes 102 kurs fordelt på 34 byer. 

For påmelding og kursdager, trykk her.  

Få i gang blodomløpet med «ladelegg» og «trailer-tråkk» 

I april startet Circle K et viktig samarbeid med Aktiv mot kreft. Aktiv mot kreft er en stiftelse som jobber med å få aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen på norske sykehus, samtidig som de har fokus på å oppfordre nordmenn til å være mer i aktivitet og spise sunnere og bedre mat. 

Med god hjelp fra, Yngvar Andersen, har Circle K laget et knippe med bra treningsøvelser som du enkelt kan gjøre mens du stopper lastebilen på en av bensinstasjonene. 

Med en knippe god humor og enkle øvelser oppfordres man til økt aktivitet. Her kan du lære deg både «ladelegg» og «trailer-tråkk», for ikke å snakke om «pølsepress». 

Sjekk ut videoen her. 

NLF har fått ny samarbeidspartner 

Valvoline Oil AS ble opprettet i 1957 og har bred distribusjon innen automotive sektor. De leverer alle typer smøremidler, kjølevæske, bilkjemi, rengjørings- og avfettingsprodukter. Kontor og lager er lokalisert på Skedsmokorset, like utenfor Oslo. 

NLF har nylig inngått avtale med Valvoline Oil. Samarbeidsavtalen gir gode betingelser og fordeler for alle NLF`s medlemmer. Ta kontakt med en av Valvoline Key Account Managere for mer informasjon og pristilbud. 

For å se hele katalogen, trykk her.

Minner om Automessa på Lillestrøm den 28. september

Onsdag 28. september er det klart for et av årets høydepunkt for alle som er interessert i godstransport på vei. 

I forbindelse med Automessen på Nova Spektrum, Lillestrøm vil NLF og NLA markere NLA sitt 10 års jubileum. Dette vil markeres med både en konferanse og utstilling. Jubileumskonferansen vil i tillegg til samferdselsminister, Jon Ivar Nygård, samle mange interessante foredragsholdere fra inn- og utland.  

Vi ønsker å fokusere på det politiske arbeidet NLA og våre organisasjoner jobber med, både i et regionalt, nasjonalt og internasjonalt perspektiv. I tillegg til nordiske politikere vil det også være mulig å høre hva representanter fra EU-parlamentet har å si. 

Videre skal vi rette søkelyset mot det det nordiske samarbeidet og hva har det betydd for nordisk transportnæring, i tillegg se nærmere på hvilke konsekvenser krigen i Ukraina har for transportnæringen. 

Sett av dagen!

Se programmet her.