Kjøretøy, personer og bedriftsinformasjon

For å registrere kjøretøy, endre info om bedrift og personer, legge inn ansatte osv. åpner du menyen Min bedrift:

Under Bedriftsinformasjon retter du adresse, telefon, eventuell egen faktura-adresse m.m. Eventuelle endringer til organisasjonsnummer/selskapsform må meldes til NLF (post@lastebil.no)

Under Ansatte endrer du personlig informasjon på bedriftens representant og eventuelle medeiere/familiemedlemmer. Husk gyldig e-postadresse på alle personer!

Du kan også legge inn dine øvrige ansatte under Ansatte. I ansatte-listen kan du også bestemme hvem som skal være administrator, og hvem som eventuelt skal ha adgang til ansatte-informasjon. Bruk "Endre rolle" -knappen for å gi adminrettigheter:

Du kan også legge inn pårørende under de ansatte, og har du HMS-systemet Kvalitet og Miljø på Vei, så kan du også laste opp arbeidskontrakter, kopi av sertifikater o.l. på hver enkelt ansatt.

Bruk menyvalget "Send e-post" for å sende e-post til alle dine personer/ansatte. Her vil du også snart få anledning til å sende SMS, følg med!

Under Kjøretøy  legger du inn og endrer dine biler. Du kan også legge inn tilhengere og traktorer her (disse teller ikke med i kontingent-beregningen).

Menyvalget Sertifiseringer gir deg mulighet for å legge inn sertifiseringer med varsel om utløp - på ansatte og på kjøretøy

Menyvalget Fakturaer gir deg betalingshistorikk på kontingent og abonnementer, her kan du også hente ut fakturakopi.

Ansatte som ikke er administratorer vil bare se menyvalgene Kontaktliste og Pårørende.

Hvordan sette opp din hjemmeside på lastebil.no

Klikk den rød blyanten på firmapresentasjonen på Min side for å redigere hjemmesiden:

Du vil nå bli tatt til et skjema hvor du legger inn, forsidebilde, tekst og kontaktinformasjon for din hjemmeside. Har du ikke logo eller bilde for hånden kan du legge inn det senere

Merk at du kan lage en egen snarvei til din side under www.lastebil.no. Tast inn ønsket snarvei (unngå æøå i snarveien), dersom den er ledig vil det lyse OK i grønt ved siden av tekstfeltet.

Bruk den blå knappen Legg til intranettmappe her for å opprette egne sider på hjemmesiden. Du velger om disse skal være synlige for alle som besøker din side, eller bare synlige for ansatte i din bedrift

En intranettmappe er det samme som et menypunkt og det kan igjen inneholde artikler, filer og bilder.

Å opprette en Avdeling gjør du bare om du har behov for å legge kjøretøy eller ansatte i forskjellige avdelinger. Dersom du velger å bruke avdelinger, så opprett også en avdeling for kontoret - alle kjøretøy og alle ansatte må høre til en avdeling om du velger å bruke avdelinger. 

Sjåfør-appen

Alle ansatte kan bruke NLF sin sjåførapp, men mest nytte av den har de som bruker KMV (HMS).

For å installere appen, gå til denne adressen på mobilen/nettbrettet:

https://minside.lastebil.no

Logg inn på første side og bekreft at nettleseren kan huske passordet ditt. Når du har logget inn, får du tips om å legge siden på startskjermen. Gjør dette og avslutt så nettleseren. Nå ligger appen klar til bruk på startskjermen.

Hva slags mobil eller nettbrett kan jeg bruke?

NLF-appen er en såkalt web-app, den startes som en nettside men kan kjøre for seg selv. Appen krever en moderne velfungerende smarttelefon eller nettbrett, vi anbefaler Android (Samsung, Sony, Huawei, LG, HTC) versjon 4.4 eller nyere eller Apple iPhone med IOS versjon 8 eller nyere. Har du en telefon fra 2013 eller tidligere så sjekk at den er oppgradert.

På iPhone kan det hende du må sette innstillinger til å tillate å huske skjemautfylling for at brukernavn og passord skal lagres. På iPhone må du alltid klikke på login hver gang du kommer tilbake til appen, på Android forblir du innlogget.

Hva om jeg er uten nett?

Appen krever en god internettforbindelse første gang du laster den inn. Du må ha nett for å logge inn og velge funksjoner. Har du startet en aktivitet i timeregistreringen så overlever den brudd i nettforbindelsen. Vi arbeider med å gjøre appen mer uavhengig av nettet, slik at det for eksempel skal bli mulig å bytte aktivitet i timeregistrering uten nett. (Dette er vanskelig på iPhone fordi vi ikke kan beholde innloggingen.)