Personverninformasjon for brukere

Personverninformasjon for brukere

Administrasjon av dine personopplysninger på lastebil.no

Du får opp denne siden fordi du:

  • enten representerer en medlemsbedrift eller kunde hos Norges Lastebileierforbund
  • eller din arbeidsgiver har registrert deg som ansatt på lastebil.no

Norges Lastebileierforbund vil som databehandler for bedriften her informere om hvorfor og hvordan din personlige informasjon lagres og beskyttes.

Som ansatt i en medlemsbedrift/kunde:

På bedriften sitt område på lastebil.no kan en bedrift velge å registrere ansatte, ansattes pårørende, arbeidskontrakter og annen dokumentasjon med personlige opplysninger. Slik informasjon er i utgangspunktet tilgjengelig for:

  • deg
  • de personer i din bedrift som av bedriften er gitt innsyn i personopplysninger ("personalansvar")

Som et minimum lagres navn, epost, mobil og adresse. Bedriften kan velge om det lagres fødselsdato, sertifikater, avtaler med mere. Din bedrift kan også velge å bruke sin side på lastebil.no til å sende informasjon fra bedriften til sine ansatte – via epost, NLF-Appen eller sms.

Det er bedriften du er ansatt i som bruker denne informasjonen som et ledd i sitt HMS- og personal-arbeid, for å kunne dele informasjon med ansatte, registrere timer og avvik osv. Hjemmelen for dette ligger i ansettelseavtalen du har med bedriften.

Det er bedriften som i første hånd er ansvarlig for å sikre disse opplysningene, mens NLF som tjenesteleverandør og databehandler forestår den tekniske sikkerheten. Ønsker du at informasjon om deg skal bli slettet henvender du deg til bedriften du er ansatt i.

NLF vil aldri kontakte deg som vanlig ansatt via epost eller mobil uten at du selv ber om det. Se avkryssing nedenfor.

NLF deler ikke denne informasjonen med noen andre.

Som medlemsbedriftens eller kundens representant:

For at NLF skal kunne levere deg de tjenestene du har krav på gjennom medlemskapet eller abonnement, så lagrer vi navn, epost, adresse, mobiltelefon og bedrifts-tilhørighet. Ditt navn vil være knyttet til ordre/faktura og regnskaps-transaksjoner og vi er derfor forpliktet til å oppbevare dette i 5 år. Melder du deg ut er det bare navn og bedrifts-tilhørighet som beholdes, samt eventuell verv-historikk for de som har hatt verv i forbundet.

Om du som medlem har oppgitt fødselsdato bruker vi det for å finne jubilanter og hedre disse, i lokal- og fylkes-avdeling og i Magasinet. Vi spør deg alltid først om du vil ha oppmerksomhet rundt et jubileum.

Ditt navn, epost og mobilnummer sammen med informasjon om bedriften deles med NLF sine samarbeidspartnere slik at de kan kontakte deg for å tilby de rabatter og tjenester som medlemskapet gir. Når du melder deg ut sender vi beskjed til samarbeidspartnerne om at du skal strykes fra deres lister.

NLF deler ingen personlig informasjon med noen andre.

Hvem har innsyn

  • Kundestøttepersonale (få og utvalgte personer med taushetsplikt) hos NLF har tilgang til ansatte-informasjon når disse bistår bedriften med for eksempel å tilordne administrative rettigheter.
  • Teknisk personale hos NLF sine underleverandører på koding og teknisk drift har det innsyn som er nødvendig for at de skal kunne levere sine tjenester. NLF har databehandleravtale med disse.

NLF-ansatte og NLF-advokatene som bruker medlemsregisteret på lastebil.no ser ikke informasjon om ansatte i medlemsbedriftene utover den/de som er bedriftens representanter ("ordinære medlemmer").

Sikkerhet

Nettsidene drives under sikre forhold. Informasjonen er sikret mot innsyn og innlogging er kryptert.

Vi har avtaler med våre databehandlere og har rutiner for å sikre at vi vet hvilke personer hos oss som har adgang til personopplysninger. Vårt personale sin innlogging er beskyttet med passord og all innlogging er kryptert.

Det er viktig at du som som bruker har et personlig og hemmelig passord. Du kan endre passord under Min side -> Min profil.

Hvis du har spørsmål

Kontakt oss på epost eller telefon om du har spørsmål eller ønsker å fjernes fra våre registre. Merk at regnskapslovgivning pålegger oss å lagre informasjon om transaksjoner i 5 år. Gjeldende kontaktinformasjon finner du på våre nettsider, og lenke til denne teksten finner du under Personvern på lastebil.no

Ved å krysse av for å signere og sende inn gir du ditt samtykke til at dine personopplysninger kan brukes på denne måten.