2008

Østerrike: Kjøreforbud sommer 2008

Publisert 08.07.08

Følgende restriksjoner gjelder i i ferietiden:
Omfatter lastebiler og semitrailer med totalvekt over 7,5 tonn og vogntogkombinasjoner, hvor en av enhetenes tillatte totalvekt er over 7,5 tonn.

Les mer

Tyskland: Forslag om forbud mot forbikjøring

Publisert 07.07.08

Ifølge et nytt forslag, kan lastebiler i Tyskland i framtiden ikke bli tillatt å kjøre forbi hverandre på de mest trafikkerte strekningene. Det er også foreslått høyere avgift i rushtiden. Forslagene har blitt møtt med sterke protester fra transportnæringen. Forslagene skulle til behandling den 1. juli 2008, men vi har foreløpig ikke fått vite om de ble vedtatt.

Les mer

Tyskland: Kjøreforbud sommer

Publisert 07.07.08

I tillegg til kjøreforbud på søndager, som gjelder hele året, er det innført restriksjoner for tunge kjøretøyer på alle lørdager mellom 1. juli og 31. august 2008.

Les mer

Meningsløs økning i dieselavgiften – ingen miljøeffekt – profesjonell diesel nødvendig

Publisert 01.07.08

I dag ble autodieselavgiften øket med 10 øre som ledd i klimaforliket. Avgiftsøkningen gjør at nyttetransporten og varer blir dyrere.

– Dette er en meningsløs økning som ikke har noen virkning på kjøreatferd eller miljø, sier Jan-Terje Mentzoni, viseadm. direktør i Norges Lastebileier-Forbund. – Det burde i stedet innføres en ”profesjonell diesel” for nyttetransport samtidig som de generelle drivstoffavgiftene økes kraftig.

Les mer

Brev til regjeringen med uttalelser vedtatt på NLFs landsmøte.

Publisert 30.06.08 Les mer

Nye kjøre og hviletidsbestemmelser - unntak for enkelte transporttyper

Publisert 26.06.08 Les mer

Per Madsen  fra Drammen ble valgt til ny forbundsleder i NLF

Publisert 23.06.08

Landsmøtet i Norges Lastebileier-Forbund ble avsluttet i Tromsø i dag, og Per Madsen fra Drammen ble valgt til ny forbundsleder, etter Edvin Bellsli som ikke ønsket å fortsette som styreleder. Tore Velten fra Elverum ble valgt til ny nestleder, Øyvind Lilleby fra Steinkjer ble innvalgt som nytt styremedlem, mens de øvrige i styret ble gjenvalgt.

Les mer

Østerrike: Restriksjoner på spesialtransport

Publisert 18.06.08

Restriksjonene skal vare fram til 2009 og gjelder vei B7. B7 er hovedtransittvei mellom Brno (Tsjekkiske republikk) og Wien og sørover.

Les mer

E134 Haukelitunnelen og Røldalstunnelen Fullføring av oppgradering 2008

Publisert 17.06.08

Her får du oversikt over det avsluttende arbeidet med de to tunnelene, slik Statens vegvesen skriver i sin melding.

Les mer

Spania: Aksjoner stenger grensene

Publisert 10.06.08

Protestaksjonene, som dere sikkert har sett på TV, fortsetter. Den spanske grensen mot Frankrike er stengt for lastebiler i begge retninger, og til dem som befinner seg i områdene rundt spanskegrensen og skal over, henstilles det å stoppe på nærmeste parkeringsplass.

Les mer

Har du mistanke om ulovlig kabotasjekjøring?

Publisert 09.06.08 Les mer

Kostnadsindeksen for lastebiltransportRevisjon av kostnadssammensetningen – vektgrunnlaget

Publisert 06.06.08 Les mer