2008

Frankrike: Veiarbeid stopper tungtransport

Publisert 22.08.08

Veiarbeid på Défense tunnel i Paris har gjort at veien har vært stengt for alle kjøretøyer over 3,5 tonn totalvekt siden 19. august 2008. Veiarbeidet ventes å vare i rundt fire år. Det er skiltet for omkjøring, men tungtransporten rådes til å unngå å kjøre i området, hvis det er mulig.
Kilde: IRU

Les mer

Nye ledere i Hedmark/Oppland

Publisert 22.08.08

Jan Arild Mathisen fra Hadeland er enstemmig valgt til ny regionleder i NLF Hedmark og Oppland. Jan Arild overtar vervet etter Tore Velten, som er valgt til nestleder i forbundsstyret.
På bildet ser vi foran fv.: Nestleder Stein Hesthagen, regionleder Jan Arild Mathisen og nyvalgt styremedlem, Tommy Engen. Bak: NLFs adm. dir. Olav Slaatsveen.

Les mer

Polen: Stengt grense

Publisert 22.08.08

På grensestasjonen Medyka ved grensen mellom Polen og Ukraina har utbyggingsarbeider pågått helt siden 19. august 2008. Dette fører til forsinkelser i trafikken, som nå blir dirigert på to filer, i stedet for tre. Arbeidet fortsetter en tid framover.
Kilde: IRU

Les mer

Rv 55 mellom Luster og Skjolden blir stengt i perioder

Publisert 22.08.08

Fra Statens Vegvesen har vi fått melding om at like etter nyttår starter byggingen av tunnel i Gullringen på riksveg 55 mellom Luster og Skjolden i Sogn og Fjordane. I forkant av tunnelbyggingen skal fjellet renskes og sikres. Dette arbeidet startet mandag 25. august og fører til at vegen kan bli stengt i perioder mellom kl. 08.30 til 20.00 mandag til lørdag. Dette arbeidet vil pågå til 10. oktober. Vegen vil etter planen være åpen for passering en gang kver time. Ellers blir det manuell dirigering av trafikken og rutegående bussar vil bli slippt forbi.

Les mer

NLF sterkt kritisk til forslaget om lavutslippssoner i byer

Publisert 21.08.08 Les mer

Sveits/Italia: Simplon stengt

Publisert 21.08.08

En melding fra en internasjonale veitransportunionen IRU forteller at Simplon-tunnelen mellom Sveits og Italia er stengt inntil videre.

Les mer

Ingen grensekryssing i urolig område 

Publisert 20.08.08

I en resolusjon datert 12. august 2008 har russiske myndigheter vedtatt følgende:
Bare kjøretøyer fra medlemslandene i CIS (Russland, Armenia, Azerbaijan, Hviterussland, Kazakhstan, Kirgistan, Moldova, Tajikistan og Uzbekistan) tillates å krysse grensen mellom Russland og Azerbaijan og Georgia.

 

 

Les mer

Kostnadsindeks for lastebiltransport, juli 2008

Publisert 20.08.08

Stor auke i bompengekostnadene
Høgare bompengekostnader, auka priser på diesel og høgare administrasjonskostnader gjorde det dyrare å kjøre lastebil førre månad. Lågare kapitalkostnader dempa auken noko.

Les mer

Bli med på innspurten og gjør DIN favoritt til vinner! Stem på årets beste spisested langs veien

Publisert 13.08.08

”GANEFART 2008” er en kampanje for å kåre Norges beste spisested langs veien. Nå er innspurten i full gang. Frist for forslag er 20. august!
HarDU sendt inn tips om ditt favorittsted?
Hvis ikke, må du gjøre det nå!
Alle kan sende inn forslag, og det blir trukket ut premier blant innsenderne. Yrkessjåfører stiller i egen klasse, fordi dere er de proffe brukerne.

Les mer

Kraftig prisvekst 1. kvartal 2008 – godstransport på veg

Publisert 12.08.08

Indekstallene fra Statistisk sentralbyrå viser at prisene for godstransport på veg økte med 3,7 prosent fra 4. kvartal 2007 til 1. kvartal 2008. Dette er den høyeste prisveksten i et kvartal siden 2004.

Les mer

Biri: Vegarbeid vil gi forsinkelser

Publisert 08.08.08

Mandag 18. august 2008 starter Statens vegvesen med vegarbeid på vestsida av Mjøsbrua. Dette får store konsekvenser for all trafikk gjennom rundkjøringa på E6/rv. 4 i Biri. Det finnes anbefalte omkjøringsveger for lette kjøretøyer på begge sider av Mjøsa. Statens vegvesen har ikke noen omkjøringsveger å anbefale for tungtrafikken, men håper på at det er lettere å innrette seg når en vet om forsinkelser på forhånd. Vegvesenet sier også i sin melding at de kommer til å følge nøye med på situasjonen og vil sette inn flere tiltak hvis det blir store problemer med avviklinga.

Les mer

Førerfeil i 7 av 10 ulykker

Publisert 07.08.08

I 7 av 10 dødsulykker i år har ulike forhold knyttet til føreren vært dominerende årsak. 35 prosent av alle drepte var innblandet i en utforkjøringsulykke, som er en dobling i forhold til tidligere. Etter årets sju første måneder har 162 mistet livet på norske veger, mot 117 i tilsvarende periode i 2007. Det forteller en melding fra Statens vegvesen.

Les mer