2008

Viktig spørreundersøkelse om dieselkostnader

Publisert 06.06.08

I løpet av det siste året har dieselprisen økt med 30%. NLF sender nå ut en elektronisk spørreundersøkelse til medlemmer som har oppgitt sin e-postadresse til forbundet. Hensikten er å finne ut om bedriften får dekket de økte kostnadene ved å få regulert transportprisen. Vi i NLF trenger disse opplysningene i det videre arbeidet, så vi ber dere om å svare raskest mulig!

Les mer

Markant NLF-profil gått bortTidl. forbundsformann Magne Falch er død

Publisert 04.06.08

Magne Falch ble 78 år gammel. Han ble valgt inn i NLFs forbundsstyre i 1972. I 1981 ble han valgt til forbundsformann og gikk av på landsmøtet i 1992 på hjemmebane i Bodø.
Vi husker Magne Falch som en både myndig og humørfylt lederskikkelse, en mann med sine meningers mot og alltid lojal mot næringen.
Magne Falch ble valgt til æresmedlem i NLF i 1990 og vil bli savnet blant sine mange venner i forbundet.

Les mer

NM i transportteknikk Stryn 7. juni 2008

Publisert 03.06.08

Førstkommende lørdag er det duket for konkurransenerver, stor konsentrasjon og knivskarp tevling under NM i transportteknikk i Stryn. Alle som ønsker å se hva dyktige, unge tungbilsjåfører kan prestere, anbefales å ta en Vestlands-tur! Vakker natur får du med på kjøpet. Og som en ekstra bonus: I tillegg til NM, arrangeres det motorfestival og korpsfestival i Stryn samme helg.

Les mer

Brev til Riksadvokaten vedrørende brudd på reglene om beslag av førerkort, og nasjonalt påtaledirektiv

Publisert 29.05.08 Les mer

Frankrike: Fréjus og Mont Blanc stengt

Publisert 29.05.08

Etter et jordras på A43 ved Fréney, har motorveien og Fréjus-tunnelen blitt stengt for trafikk med lastebil i begge retninger på ubestemt tid.

Les mer

Hurra - NLF har nå 4 000 medlemmer!

Publisert 29.05.08 Les mer

Kåring av årets spisested for langtransportsjåfører

Publisert 28.05.08

Landbruks- og Matdepartementet i samarbeid med Innovasjon Norge vil også i år ha en landsomfattende konkurranse GANEFART 2008 for å kåre det beste spisested langs våre veier. Målet er å få de besøkende, ikke minst yrkessjåførene, til å stemme på den kafeen som tilbyr det beste produktet totalt sett mht. pris, kvalitet og atmosfære.

Les mer

Autodieselavgiften må fryses

Publisert 27.05.08 Les mer

Vinterdekkampanje for NLFs medlemmer 23. mai – 13. juni

Publisert 26.05.08

Som følge av samarbeidsavtalen mellom NLF og Dekkmann har Dekkmann startet sin vinterkampanje overfor NLFs medlemmer. Kampanjen er omtalt i Bladet Norsk Transport nr 5 som kommer i posten i disse dager.

Les mer

Lastebiltransporten må bli dyrere

Publisert 23.05.08

Den voldsomme prisøkningen på diesel må føre til at lastebiltransporten blir dyrere. I første omgang blir dette en realitet for transportkjøperne. På litt sikt vil også den norske forbrukeren merke dette, gjennom høyere priser på varene. I løpet av det siste året har dieselprisen økt med 30%. Denne kostnadsøkningen må transportkjøperne bære, og det er de i stand til.

Les mer

Hvilke terminaler kan benyttes for modulvogntog?

Publisert 23.05.08

NLFs administrasjon har vært i kontakt med Vegdirektoratet for å avklare hvilke terminaler som vil kunne benytte modulvogntog fra 1. juni.

Terminalene kommer i tillegg til de strekninger og terminaler som allerede er offentliggjort.

Les mer

Yrkessjåførutdanning tunge kjøretøy

Publisert 22.05.08 Les mer