2008

Krav om ID-kort på byggeplasser Mer informasjon

Publisert 21.04.08

Vi har tidligere fortalt om en ny bestemmelse (forskrift trådte i kraft 1. januar 2008)), som krever at alle som utfører arbeid på bygge- og anleggsplasser må utstyres med id-kort. Det har kommet en del spørsmål om dette, blant annet om hvor slike id-kort kan skaffes. Her kommer derfor en mer detaljert informasjon.

Les mer

Ombygging av Carl Berners plass

Publisert 18.04.08

Mandag 21. april starter Statens vegvesen ombyggingen av Carl Berners plass (i Oslo) og området rundt. Et grått og utskjelt vegkryss fra 1970-tallet skal forvandles til en 5-armet byplass for vår tid.

Les mer

Østerrike: Stenging av Brenner

Publisert 18.04.08

A13 Brenner motorvei vil være stengt for all trafikk fra Lørdag 19. april 2008 kl. 22.00 til søndag 20. april kl. 06.00. Kjøretøyer over 7,5 tonn vil bli stoppet på nordre Tyrol side ved Nösslach parkeringsområde og må vente der til veien åpner.

Les mer

Lønnsoppgjøret 2008 - nye lønnssatser

Publisert 18.04.08

Som kjent ble NHO og LO/YS enige om et generelt tillegg på kr 2 pr time. I tillegg ble det enighet om et lavtlønnstillegg på kr 3,- for de tariffavtaler som har tarifflønn på 90% eller mindre, av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Godsoverenskomsten er i denne kategorien.

Les mer

NLF sier klart nei til økte dieselavgifter – ikke riktig virkemiddel for å redusere lokal luftforurensning

Publisert 16.04.08

I et oppslag i Aftenposten 16. april 2008 fremgår det at partikkelfiltre som er montert i dieseldrevne kjøretøy ifølge ny forskning medfører økte utslipp av NO2. I følge artikkelen er regjeringens svar på denne utfordringen at dieselavgiften skal økes ytterligere, og mer enn bensinavgiften. NLF har derfor sendt brev til Finansdepartementet hvor det på det sterkeste advares mot ytterligere økning i dieselavgiften.

Les mer

NLF foreslår mer penger til asfaltering

Publisert 16.04.08 Les mer

NTP-rammene for lave

Publisert 16.04.08 Les mer

Belgia: Ny, bevoktet parkeringsplass i Brussel

Publisert 16.04.08

Det er åpnet en bevoktet parkeringsplass for lastebiler i utkanten av Brussel. Plassen ligger 5 minutters kjøring fra ringveien rundt byen, ved bydelen Saintes. Man kan benytte avkjørsel 23 (Tubeke) på motorvei E429, retning Tournai/Lille.

Det skal gå an å reservere plass på forhånd.

Les mer

Tyskland: Skjerping om kabotasje

Publisert 16.04.08

Tyskland skal innføre strengere regler for kabotasjekjøring fra 1. mai 2008. Etter denne datoen begrenses adgangen til kabotasje til å omfatte maksimalt 3 turer i løpet av en uke. Etter dette må lastebilen forlate Tyskland for å gjennomføre internasjonal transport.

Les mer

Transport til byggeplass?Du må ha ID-kort

Publisert 15.04.08

Alle virksomheter som utfører arbeid på bygge- og anleggsplasser, både norske og utenlandske, er pålagt å utstyre sine arbeidstakere med id-kort. Id-kortet skal også brukes av enkeltpersonforetak (virksomhet som ikke sysselsetter arbeidstaker).

Les mer

IRU verdenskongress  - siste mulighet til påmelding

Publisert 11.04.08 Les mer

NLF forventer tryggere veier neste vinter Bra at Havarikommisjonens rapport kom nå

Publisert 11.04.08

”Norges Lastebileier-Forbund har lenge hevdet at brøyting, salting og strøing har blitt dårligere etter at vintervedlikeholdet ble satt ut på anbud i 2003. Derfor setter vi pris på at Havarikommisjonens rapport om vintervedlikehold og ulykker kom nå, og at den er så klar i sine konklusjoner.” Det sier adm. direktør i Norges Lastebileier-Forbund (NLF), Olav Slaatsveen. Han forteller at NLF i flere år har hatt en spørreundersøkelse om vintervedlikehold blant sine medlemmer.

Les mer