2008

Prøveordning med modulvogntog vedtatt

Publisert 04.03.08 Les mer

Stopper dyretransporten opp?

Publisert 28.02.08

Mattilsynet greier ikke å levere pålagte kompetansebevis i tide

Etter innføring av rådsforordning EF nr. 1/2005, må alle dyrebilsjåfører få utstedt nytt kompetansebevis fra Mattilsynet. For å få det nye kompetansebeviset må sjåførene dokumentere nødvendige kunnskaper i det nye EØS regelverket. En rekke sjåfører har avlagt prøve etter den nye ordningen. Nå kan transporten av levende dyr stoppe helt opp, fordi Mattilsynet ikke greier å levere kompetansebevisene, som gjør at sjåførene kan utføre sitt arbeid på lovlig vis.

Les mer

Store forskjeller i dieselprisene

Publisert 20.02.08 Les mer

Spørreundersøkelse - Avskrivninger Transportmateriell

Publisert 19.02.08

Det overordnede målet til avskrivningsreglene er at disse til enhver tid skal gjenspeile reell økonomisk verdifall, som så langt som mulig tilsvarer den faktiske virkelighet.

Les mer

Kostnadsindeks for lastebiltransport, januar 2008

Publisert 18.02.08 Les mer

Oslopakke 3 dramatisk for tungtransporten

Publisert 15.02.08

På en pressekonferanse i dag ble trinn 1 av ”Oslopakke 3” presentert av samferdselsminister Liv Signe Navarsete. Der ble det klart at bompengesatsen for tunge kjøretøyer skal være tre ganger det personbilene betaler. NLFs adm. direktør Olav Slaatsveen kritiserte beslutningsprosessen, som har foregått uten høring. – Økningen er dramatisk for tungtransporten og for norsk næringsliv, sa en oppbrakt NLF-direktør.

Les mer

Lavere klimagassutslipp de to siste årene

Publisert 13.02.08

I 2005 og 2006 var det en svak nedgang i utslippene av klimagasser, slik at utslippene i 2006 var tilbake på nivået i 2000. Det forteller en melding fra SFT.

Les mer

Stor utfordring å oppfylle NOX-målet

Publisert 13.02.08 Les mer

Dansk politi får nok

Publisert 13.02.08

Nå er politiet i Sørøst-Jylland lei av at motorveier sperres i timevis når lastebiler velter, forteller danske TTN. Som kjent, krever berging av en veltet lastebil eller henger spesielt redningsmateriell. Det tar lang tid å få et så tungt kjøretøy på rett kjøl, slik at det kan slepes vekk fra ulykkesstedet. Skal det i tillegg berges last, så kan det ta timer å få ryddet veibanen.
Nå har politiet mistet tålmodigheten og vil i stedet prioritere å få gjenåpnet motorveien raskest mulig – selv om det skulle innebære at det som sperrer bare skubbes til side.

Les mer

Avskrivningssatsen for lav

Publisert 12.02.08 Les mer

Arbeidstilsynet skjerper bestemmelsene for personløft

Publisert 11.02.08 Les mer

Polen: Slutt på aksjoner

Publisert 05.02.08

Vi har fått melding om at det nå skal være slutt på aksjoner ved Polens grenser mot ikke-EU-land.

Les mer