2008

Kostnadsindeks for lastebiltransport, desember 2007

Publisert 16.01.08 Les mer

NLF-mann til topps i IRUs tollkommisjon

Publisert 16.01.08

NLFs Jan Mejlænder-Larsen ble den 15. januar 2008 valgt til president i tollkommisjonen, CAD. Jan overtar vervet etter tyske Klaus D. Schröder. Visepresident ble tsjekkiske Michaela Havelkova.
Vi gratulerer!

Bilde:
Ny president i CAD Jan Mejlænder-Larsen og visepresident Michaela Havelkova

Les mer

Så ille kan det bli!RV3 i oppløsning

Publisert 16.01.08 Les mer

Beredskapsplan for transportbedrifter

Publisert 11.01.08 Les mer

Delta i kundeundersøkelse

Publisert 09.01.08

I løpet av januar vil TNS Gallup gjøre en kundeundersøkelse i samarbeid med NLF og en av våre samarbeidspartnere. Vi ønsker å få tilbakemeldinger fra våre medlemmer slik at vi kan bli enda bedre til å fronte medlemmenes ønsker mot leverandører og samarbeidspartnere.
Vi håper derfor at så mange som mulig av dere som blir ringt opp kan avsette ca.10 minutter i en hektisk hverdag for å hjelpe oss med dette.

Les mer

Veibrukeravgift Tsjekkia

Publisert 08.01.08

Gjelder for kjøring på hovedveier og motorveier.
Kupong i to deler
Bevis på at veibrukeravgift er betalt er en kupong i to deler. Den kan kjøpes på postkontorer, bensinstasjoner, grenseoverganger og fra tsjekkiske bilorganisasjoner. Kupongen er i to deler:

  • En selvklebende vignette, som skal klistres på innsiden av frontruten.
  • En kupong, som skal oppbevares i bilen.

Bilens registreringsnummer må fylles inn på begge deler av kupongen.

Les mer

Belgia: Forbud mot forbikjøring

Publisert 08.01.08

Et nytt forbud mot forbikjøring ble innført i Belgia 1. januar 2008. Fra nå av er det forbudt for kjøretøyer med totalvekt over 3,5 tonn, som kjører på en vei eller motorvei med to filer i samme retning å kjøre forbi. Eneste unntak er hvis veien er skiltet for tillatt forbikjøring. Restriksjonen gjelder ikke forbikjøring av landbruksmaskiner og heller ikke på motorvei med tre eller flere filer i samme retning.

Les mer

Frankrike/Italia: Ventimiglia åpnet

Publisert 07.01.08

Det er nå ryddet opp, slik at trafikken igjen går fra Frankrike til Italia gjennom Vintimille/Ventimiglia, etter at overgangen ble stengt 4. januar 2008.

Les mer

Sveits: Veiavgift - prisøking

Publisert 07.01.08

I Sveits betales veiavgiften LSVA (Leistungsabhängige Schwerverkehrsabgabe). Denne beregnes på grunnlag av motorstandart, tillatt totalvekt, samt av antall kjørte kilometer. Fra 1. januar 2008 går prisen opp med 11%, slik at avgiften blir som følger:

Les mer

Italia: Krav om legitimasjonskort for sjåfører

Publisert 07.01.08

Italia innførte fra 1. september 2007 en regel som sier at alle arbeidstakere som utfører aktiviteter innenfor entreprenør- og underentreprenørvirksomhet i Italia skal ha med seg et legitimasjonskort.

Les mer

Prisendring på Storebæltforbindelsen

Publisert 07.01.08

A/S Storebælt endret priser per 1. januar 2008. Prisene på Storebælt følger prisindeksen og reguleres ved årsskiftet. For 2008 innebærer dette prisstigning. De nye prisene er som følger (danske kroner):

Les mer

Østerrike: Vinterdekk påbudt

Publisert 07.01.08

Fra 15. november til 15. mars er det påbudt med vinterdekk i Østerrike.

Les mer