NLF

Nytt fra NLF uke 41, 2022

Torsdag 6. oktober ble statsbudsjettet for 2023 lagt frem, og for transportbransjen ble det langt fra noen fest. – Nå gambler regjeringen rett og slett med folks liv og helse, mener administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo. 

Nå skal det kuttes i samferdselsbudsjettet. I mellomtiden fortsetter det å  rase stein på veiene. Foto:  Politiet Sørvest Nå skal det kuttes i samferdselsbudsjettet. I mellomtiden fortsetter det å rase stein på veiene. Foto: Politiet Sørvest

Alt i alt er NLF svært misfornøyde med kommende budsjett. NLF har i ettertid vært svært aktive og fått stor oppmerksomhet rundt sine synspunkter i flere kanaler, og forbundet fortsetter å jobbe for å sikre transportnæringen like konkurransevilkår, og sjåfører en trygg arbeidshverdag langs norske veier.

En av skuffelsene er at det er en rekke høyt prioriterte og gryteklare vegprosjekter som det ikke lenger blir plass til i statsbudsjettet for 2023.

– At E16 på Vestlandet,  E6 Megården–Mørsvikbotn i Nordland og ny Oslofjord-tunellen utsettes, er helt utrolig. Langs store deler av E16 raser det stein annenhver dag, og Oslofjordtunnelen brenner titt og ofte. Det er bare flaks som har gjort at det ikke har skjedd en alvorlig ulykke. I Nordland oppfyller ikke 12 av 16 tunneler gjeldende sikkerhetsforskrifter, noe som har resultert i 55 stengninger på to år. Det er derfor et paradoks at det prioriteres å bygge skipstunnel på Stadt, samtidig som viktige hovedfartsårer blir nedprioritert, sier administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo. 

For å lese mer om dette, trykk her

For dårlig: – Statsbudsjettet for 2023 viser bare hvor lite interessert regjeringen er i å satse på norske arbeidsplasser langs veiene i vårt langstrakte land, sier administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo. Foto: Elisabeth Nodland For dårlig: – Statsbudsjettet for 2023 viser bare hvor lite interessert regjeringen er i å satse på norske arbeidsplasser langs veiene i vårt langstrakte land, sier administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo. Foto: Elisabeth Nodland

 

Dette betyr statsbudsjettet for din region

NLF har nylig laget en oversikt over hva statsbudsjettet betyr for din region. Trykk på din region for å lese mer.

Region 1: Oslo/Østfold/Akershus

Region 2: Innlandet

Region 3: Buskerud, Vestfold og Telemark

Region 4: Agder/Rogaland

Region 5: Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal 

Region 6: Trøndelag 

Region 7: Nordland og Troms og Finnmark: 

Hvis du ikke klarer å åpne regionsidene, kan du laste ned hele saken her

Disse tre fylkeslederne NLFs region 3,  mener regjeringen står til stryk med kommende statsbudsjett. Disse tre fylkeslederne NLFs region 3, mener regjeringen står til stryk med kommende statsbudsjett.

Bli med på digitalt medlemsmøte onsdag 12. oktober kl 18:00

NLF inviterer til nytt digitalt medlemsmøte fra hovedkontoret i Oslo. Mye tyder på at dieselprisene er på vei oppover igjen. Representanter fra Circle K, vil komme for å forklare hva du som lastebileier kan forvente deg fremover når det kommer til drivstoffprisene.

Vider blir det politisk debatt med representanter fra Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget med Morten Stordalen (FrP), Liv Kari Eskeland (H), Nils Kristen Sandtrøen (AP) og Geir Inge Lien (SP).

Du kan følge hele sendingen her

Tips for vinteren

Vintersesongen står for døren! Er din bil riktig skodd for vinteren? Nå har NLF samlet alle tipsene og rådene du må huske på før vintersesongen på en egen nettside.

Trykk her, eller på bildet for å komme til hjelpesiden.

NLF trenger ny fagsjef

Norges Lastebileier-Forbund er landets største nærings- og arbeidsgiverorganisasjon for godstransport på vei. Vårt samfunnsoppdrag er å styrke konkurransekraften til norske transportører og bidra til ansvarlig transport. Vi har nå ledig stilling som fagsjef arbeidsgiverspørsmål

Sentrale arbeidsoppgaver er:

  • Arbeid med tariffjus, forhandlinger og tariffavtaler.
  • Deltager i saksbehandling i f b m høringer, forbundets organer, myndighetskontakt m.m.
  • Arbeid med utforming og oppfølging av NLFs kvalitetssystemer; Kvalitet og miljø på vei, (KMV) HMS-systemer og sertifiseringsprogrammet «Fair Transport».

Virker dette interessant, last ned hele utlysningen og søk her

Norges beste lærling! 

NLF gratulerer Leif Hodnemyr Transport i Kristiansand med deres dyktige lærling, Emil Heddeland. 

I skarp konkurranse med lærlinger fra hele landet, gikk Emil helt til topps i norgesmesterskapet for lærlinger i kategorien Yrkessjåførfaget! 

NLF gratulerer med norgesmestertittelen til Emil, og mer om dette vil komme i neste utgave av NLF Magasinet.

NLF gratulerer: Emil Heddeland gikk til topps i NM for lærlinger i kategorien yrkessjåførfaget. Foto: Privat NLF gratulerer: Emil Heddeland gikk til topps i NM for lærlinger i kategorien yrkessjåførfaget. Foto: Privat

Forlenget kolonneavvikling på E134 over Haukelifjell

Oppgraderingen av tunnelene på E134 på Haukelifjell nærmer seg ferdigstillelse, men det gjenstår fortsatt noen mindre arbeider samt en del arbeid med testing før anlegget kan anses for ferdigstilt.

Det vil bli kolonneavvikling så lenge det er nødvendig. Omkjøringsvegene over Vågslid og Dyrskar vil bli benyttet ved behov og så lenge været tillater det. Ved vanskelige kjøreforhold vil kolonnen uansett bli ledet gjennom tunnelene.

Det må regnes med noe ventetid, men kolonnene går kontinuerlig.

For mer informasjon, trykk her

Haukelitunnelen øst - Juli 2022. Foto: Statens vegvesen Haukelitunnelen øst - Juli 2022. Foto: Statens vegvesen

Nå blir det tungbilkolonne på E134 

Kjører du forbi YX øst for Røldal, vil du kanskje se at det graves og planeres ut til høyre for veibanen. Statens vegvesenet er i gang med å bygge ut kolonne-oppstillingsplass, som skal benyttes ved dårlig vær, og som innhar alle fasiliteter.

Feltet som bygges i Røldal bygges er bra for tungbiltrafikken på E134. Feltet til høyre for dagens kjørebane, er tiltenkt oppstilling for tunge kjøretøy. Vegvesenet vil med dette teste ut tungbilkolonner mellom Røldal og Vågslid.

Dette betyr at dersom personbilene stopper opp, kan det fremdeles gå lastebiler i kolonne over fjellet. Dette gir lastebilene bedre fremkommelighet dersom den er riktig vinterutrustet.

NLF er i dialog med SVV, og vil komme tilbake med mer informasjon om når det blir oppstart. 

Kolonneoppstillingsplassen kommer på E134 mellom Myrane og Kjelavatn. Illustrasjon: Statens vegvesen Kolonneoppstillingsplassen kommer på E134 mellom Myrane og Kjelavatn. Illustrasjon: Statens vegvesen